SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teröre Diz Çökmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:52
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da "Barış, Emek ve Demokrasi" mitingine katılanlara yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıya Malatya'da tepkiler sürüyor.

Malatya'dan giden 11 kişinin de yaşamını yitirdiği saldırıya karşı tepki açıklamaları şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara katliamında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Olayın duyulmasının ardından Malatya’da ki programlarını iptal ederek Ankara’ya giden Ağbaba, hem hastaneleri dolaşıp yaralıların durumu hakkında bilgiler aldı hem de adli tıp kurumunda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Malatya’ya gönderilmesinde hazır bulundu.Ağbaba, akşam saatlerinde Malatya’ya dönerek hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Ağbaba katliamın ardından hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayınladı.Ağbaba mesajında   “Ankara'da barış çağrısı yapmak üzere sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile bir araya gelen yurttaşlarımıza yönelik saldırıda maalesef 95 yurttaşımızı kaybettik. Malatya'dan da gençlik kollarımızın da içinde yer aldığı değerlerimiz hayatını kaybetti. Barış çağrısı yapmak isteyen bir topluluğa karşı bombayla saldırabilecek kadar alçak bir güruhun savaş çığlıklarına rağmen hem gençlerimizin ve kaybettiğimiz yurttaşlarımızın yasını tutacağız hem de barışı savunmaya devam edeceğiz. Bir tek kişinin daha hayatını kaybetmemesini temenni ediyorum. Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Bugün Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen patlamada, 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 160 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Birlik , beraberlik ve kardeşliğimize kasteden bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum.

Adı, gayesi ve menşei ne olursa olsun, her türlü terör örgütünün ve terör eyleminin karşısında olduk ve bundan sonra da karşısında olmaya devam edeceğiz.

Zira bu terör saldırıları belli bir zümreye, kitleye değil; topyekün ülkemizin huzurunu hedef almaktadır. 78 milyon hep birlikte terörün karşısında olmak mecburiyetindeyiz.

Ülkemizde şimdiye kadar gerçekleştirilen diğer terör eylemleri gibi bugün Ankara Tren Garı’ndaki saldırı da, birliğimizi, beraberliğimizi, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef almaktadır.

Bu menfur saldırı karşısında milletçe göstereceğimiz birlik, kardeşlik ve dayanışma, teröre ve terör örgütlerine vereceğimiz en büyük cevap olacaktır.

Bir mozaik gibi farklı unsurlarla bir arada yüzyıllarca yaşayan bu kadim medeniyet, kubbedeki taşlar misali sırt sırta vererek bu zor günleri de aşarak teröristlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır.

Bu hususta milletimize düşen en önemli görev, fevri davranmamak ve aklı selim hareket etmektir.

Milletimizin birlik, beraberlik, huzur ve uhuvvetini bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilen kalleş saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. 

Başkan Çakır'ın taziye mesajı şöyle: 

"10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yapılan kalleşçe saldırı sonucu aralarında 14 hemşerimizin de bulunduğu 95 vatandaşımızın katledilmesi milletçe hepimizi tarifi mümkün olmayan derin bir hüzne sevk etmiştir. 

Aziz milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine yapılan bu menfur saldırıyı lanetliyorum. 

Bu alçakça saldırı sonucu hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve mağfiret; kederli aileleri başta olmak üzere, hemşerilerimize ve necip milletimize sabırlar, tüm yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu hain saldırıya karşı verebileceğimiz en güzel cevap; hiç bir siyasi düşünce farkı gözetmeksizin milletçe kenetlenmek, bir ve beraber olmak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmektir.

Necip milletimizin aklı selimle, sağ duyu ile ferasetle hareket ederek hainlerin emellerini boşa çıkaracaklarına olan inancım tamdır. 

Tüm hemşerilerimizin ve milletimizin başı sağolsun."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ankara'da 95 kişinin öldüğü 246 kişinin ise yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaparak, saldırıyı lanetlediğini belirtti.

 “Kim, haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur” inancına sahip bir milletiz diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  “Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman zihniyetleri lanetliyorum” dedi. 

Başkan Polat, “Ülkemizin geleceğine, istikrarına, kurşun sıkanlar aslında kendi geleceğine kast etmektedirler. Alçakça saldıranlarla sabrımızı zorlayanlar tıpkı tarihte olduğu gibi emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Kahtalı, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Kahtalı’nın açıklaması şöyle:

“Milletimizin başı sağ olsun. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bunu gerçekleştirenleri lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu katliam girişimi vahşi ve barbarca olup, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen haince bir saldırıdır.

Seçimlere kısa bir süre kala yapılan bu saldırı demokrasimize yapılmış ağır bir harekettir.

Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız terör saldırılarında hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımız için üç gün ulusal yas ilan etmeye karar verdiler. Bizler de seçim çalışmalarımızı yarı da keserek gözlerimizi Ankara’ya çevirdik. Çünkü gün bir olma, birlik olma günüdür. Teröre karşı omuz omuza bir arada olmalı içeride ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı güçlü bir duruş sergilememiz gerekmektedir. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, hangi anlayışı benimsemiş olursak olalım, hep beraber teröre karşı omuz omuza vermeli ve ortak bir ülkenin kaderini paylaşan millet olduğumuzu herkese göstermeliyiz.

Terörü yapana göre değil, mağdur olana göre değil, bu işten kimin çıkarı var ona göre değerlendirmeli; her ne sebeple olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedenleri en kısa sürede bulup adli makamlara teslim etmemiz gerekmektedir.

Geçmişte Suruç’ta olduğu gibi burada da failler belli olacak ve bu faillerin Mahkeme-i Kübra’dan önce halkımızın vicdanında yargılanacaklarını da belirtmek isterim.

AK Parti, teröre karşı her zaman bir aradadır. Bu zaten toplum için verilmiş en büyük en önemli mesajdır. Sadece birbirimize kenetlenerek bu sorunu çözebiliriz. Yapılması gereken en önemli şey, toplumun dinamiklerinde uçurum oluşturmak isteyenlere karşı birleşmektir. Bunun da siyasi parti liderleri ile yapılması, ortak bir duruş sergilenmesi gerekir. Hala terör örgütlerine sırtlarını dayadığını söyleyenler umarım bu olaydan sonra söylemlerini ve eylemlerini değiştirir; gerekli dersi alırlar.
Tekraren dünkü trajik olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyor; yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” 

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ankara’daki patlamada ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek “Orada öldürülenler bizim canlarımız. Canımızdan can kopardılar” dedi. 

Malatya’dan Ankara’ya giden grupta yer alan CHP Gençlik Kolları üyesi olduğu öğrenilen 10 gençten otopsileri tamamlananlar Malatya’ya getirilirken, açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Kiraz, “Dün Ankara’da gerçekten insanlık dışı bir vahşet gerçekleştirildi. Hangi karanlık güçler tarafından gerçekleştirildiği konusunda henüz bilgi sahibi değiliz ama Malatya olarak, ülke olarak içimiz kan ağlıyor” dedi.

Ankara’daki patlama haberini alır almaz seçim çalışmalarını durdurarak CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte hemen Ankara’ya doğru yola çıktıklarını ifade eden Kiraz, Ankara’da yaralılar ve hayatlarını kaybedenlerin tespiti noktasında aileler ile birlikte olduklarını söyledi.

Patlama sonrası Malatya olarak büyük bir acı çektiklerini belirten Kiraz, "Hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Malatya’nın, ülkemizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Terörü destekleyen ve bu katliamı yapan herkesten hesap sorulacağını dile getiren Kiraz, “Bu katliamın hesabının sorulması adına verilecek her türlü mücadeleyi destekleyeceğiz. Malatya’dan Ankara’ya giden ve hayatını kaybedenler bizim canımız, ciğerimiz. Bizim canımızdan can kopardılar. Mutlaka bu vahşi katliamın hesabı sorulmalıdır. Bunun takipçisi olacağız, hesap soracağız” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, barışı, kardeşliği ve huzuru hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınıyorum dedi.

Erkoç mesajında, Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu terör saldırısının hedefi, Türkiye'nin birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız.

Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Ülkemizin birlik, beraberlik, kardeşliğine ve huzuruna kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız.

Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

"Ankara’nın göbeğinde yaşanan insanlık dışı, alçakça ve şerefsizce yapılan saldırıyı tüm esnaf ve sanatkar camiası adına nefrete kınıyorum. Bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum,  ülkemizin başı sağ olsun. Acı 78 milyon insanımızın acısıdır.

Bu alçakça ve şerefsizce yapılmış olan saldırı doğrudan ülkemize, hepimize, 78 milyonun tamamına yapılmış bir eylemdir. Terör nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan 78 milyon insanımızın ortak sorunudur.  Bu nedenle bugün dünden daha çok birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Türkiye tablosuna baktığımız zaman siyasi partilerimiz oy derdinde, esnaf ve sanatkarımız geçim derdinde, sokakta yaşayan insanımız ise can derdindedir.  Ancak ne yazık ki; yaşanan bu acı olay sonrasında siyasi liderler ve idarecilerimiz ise kısır çekişme ve bir birlerine laf yetiştirme derdine düşmüştür.

Kan üzerinden siyaset yapılmaz, toprağa düşen can üzerinden siyaset yapılmaz. Siyaset kurumunun ve idarecilerimizin yapması gereken şey; bir birlerine laf yetiştirmeyi bırakıp, ülkenin geleceği, huzuru ve istikrarı için el ele verip birlik ve beraberliğe katkı sağlamasıdır. Siyasetçilerimizin ve idarecilerimizin bir birini suçlaması ile sorunlar çözülmez.

Esnaf ve sanatkar camiası olarak şunu ifade ediyoruz; Büyük Türk Milletini bölmeye ve ayrıştırmaya kimsinin gücü yetmedi ve yetmeyecektir.  Ülkemizin barışını ve toplumsal huzurumuzu bozmak isteyenlerin karşısında asla korkmayacak ve diz çökmeyeceğiz. Her şeye rağmen, alçak ve şerefsizce saldırılar karşısında  omuz omuza yürüyeceğiz. Hepimiz kardeşiz."

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren 

Eren, yaptığı yazılı açıklamasında “Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odakları terör eylemleri ile huzurumuzu bozmaya çalışmaktalar. Karanlık güçler tarafından organize edilen, masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan terör eylemlerini lanetle kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ankara'da yaşanan saldırıda sivillerin hedef alındığını belirten Eren, “Bu saldırı açıkça milletimizin huzuruna birliğine ve ülkemizin geleceğine yapılmıştır. Zaman birlik ve sağduyu ile terörün karşısında durma zamanıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor ve bu hain saldırıyı tekrar lanetliyorum dedi. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu

"Ankara'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Ortak Değerler Platformu

"RAHMAN ve RAHİM OLAN ALLAH’IN adıyla…….

Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman zihniyetleri lanetliyoruz.

Bu menfur olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.

"İslam Kardeşliği üzerine bina edilen ve bin yıldan fazla bir süredir aynı kaderi paylaşan halklarımızın fetret dönemi olarak addettikleri zor ve karanlık günlerin geride kalması belirtileri, sadece ülkemizde değil,  yıllardır dış güçler tarafından tezgâhlanan etnik ve mezhepsel krizlerle boğuşmakta olan bütün bölge halklarına umut vermiştir.

Ancak, özellikle ülkemizde son birkaç yıldır tanık olduğumuz gelişmeler ve barış ışığı halklarımızın umudu olurken, anlaşılan o ki, egemen dış güçleri ve onların maşası konumundaki dahili taşeronlarını ciddi ciddi endişelendirmiş ve bu gelişmelere engel olmak, toplumsal huzur ve barış ışığını söndürmek için; Reyhanlı’da, 6-8 Ekimde Kobani gerekçesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Diyarbakır’daki Mitingde, Suruç’ta ve dün de Ankara’da aynı kirli ve kanlı elleri harekete geçirmiştir. 

Seçim sath-ı mailine giren ülkemizde, seçim sürecini ve ülkemizin geleceğini etkilemek isteyen karanlık güçler, aynı senaryoyu devreye sokmuşlardır. Bu menfur olay, Türkiye’yi infiale sürüklemiş ve ülkemizin her bir köşesindeki annelerin, babaların, kardeşlerin, kısacası hepimizin yüreğine ateş düşürmüştür.

Ülkemizin ve bölgemizin kâbusu olarak kabul edilen terör ve gerilim, halkımızın can ve mal güvenliğine, huzur, istikrar ve kardeşliğimize kast etmiştir.

Toplumsal barışın zor ve meşakkatli bir yol olduğunu, fedakârlıklar gerektirdiğini herkes bilmektedir. Bu nedenle, herkesin toplumsal barışı zedeleyen hareketlerden uzaklaşması, kardeşlik iklimini tesis edecek bir dil ve söylemi benimsemesi gerekir.

Başta yaşam hakkı olmak üzere, her vatandaşının güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almak, devletin görev ve sorumluluğudur. Bununla beraber yetkililerin Ankara’da yaşanan menfur olayın fail ve azmettiricilerini derhal bulup adalete teslim ederek, toplumun vicdanını rahatlatmaları da bu sorumluluğun bir gereğidir. 

Bizler ORTAK DEĞERLER PLATFORMU olarak barış,  huzur ve istikrar adası olan ülkemizi de Suriyeleştirmek isteyen dış ve iç mihraklar ile onların hain uzantılarını lanetliyoruz. 

Ülkemizin ana omurgası asla diz çökmeyecektir. Bu tarihsel bir hesaplaşmadır. Bu geçmişin ve geleceğin mücadelesidir. Haçlı savaşlarına direndiğimiz ve ümmetçe dünya savaşlarına karşı koyduğumuz gibi bugün de yine var olma ve ayakta kalma mücadelesi vereceğiz. Burası bizim vatanımız ve son sığınağımızdır... Bu son sığınağı korumak da bizim boynumuzun borcudur.

Modernizmden, çağdaşlıktan, demokrasiden ve insan haklarından dem vuran iki yüzlü batılı emperyalist güçlerin bize bir daha Balkanlarda ve Kafkaslarda yaşadıklarımızı, Ortadoğu’da yaşatmak istediklerini yaşatmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. İnadına her türlü teröre karşı direneceğiz, kenetleneceğiz, alçakların dışında kalanlarla sonuna kadar omuz omuza yürüyeceğiz, asla pes etmeyeceğiz.

Aynı gemide olduğumuzu unutmadan, binlerce yıl aynı kaderi paylaştığımızı, hüzün ve sevinçleri beraber yaşadığımızı, beraber gülüp beraber ağladığımızı hatırlayarak, tekrar bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmeyi başaracağız Allah’ın izniyle...

Onlarca insan hayatını kaybetmişken iki yüzden fazla yaralı varken siyaset konuşmak, kan üzerinden oy devşirmek kurnazlığından vazgeçilmedir. Bu menfur terörü gerçekleştirenlerin amacı halkın devlete olan güvenini zedelemektir. Halkın bu güvenini sarsmak için çalışan, sivil toplum örgütü adı altında çok sayıda oluşum, siyasi yapı adı altında terör yanlısı örgütler ve medya kılıfı ile teröre destek veren şer güçler birbirleriyle yarışmaktan kesinlikle vazgeçmelidir...

Ortak Değerler Platformu olarak Ankara’daki bu menfur olayda ve diğer terör olaylarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dilerken, halkımızı, sağduyulu olmaya, metanete, bizi biz yapan değerlerimiz etrafında bütünleşmeye ve bu tür oyunlara asla pirim vermemeye davet ediyoruz."

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği

"10 Ekim 2015 tarihinde DİSK,  KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) gibi sendika ve meslek örgütlerinin öncülüğünde düzenlenen “Barış ve Demokrasi Mitingini” kan gölüne çeviren terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Cumhuriyet tarihimizin en kanlı günlerinden biri olarak tarihe geçecek bu eylemin sorumlularının bir an önce tespit edilmesini ve yargılanmasını; ihmali olan tüm güvenlik güçlerinin ve yöneticilerinin de kamuoyu önünde hesap vermesini bekliyoruz.

Acımız büyük, Milletimizin başı sağ olsun."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Başkent Ankara, tarihimizin gördüğü en büyük provokasyona sahne oldu. Demokrasi düşmanları, güçlükle ayakta duran birlik, kardeşlik ve barış ortamına tarihin en ağır darbesini indirdi. Ülkeyi bu ortama sürüklemede en büyük pay sahibi olanlar ölü ve yaralı sayısını açıklayamıyor. Doğru bilgi vermek isteyenlere de sansür uyguluyor.

10 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) ve TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından düzenlenen ve çok sayıda kuruluşun katıldığı “BARIŞ” mitingi kana bulandı. Katılımcıların henüz Ankara Garı önünde toplanması aşamasında patlatılan 2 bomba ortalığı savaş alanına çevirdi. Resmi ve sansürlü açıklamalara göre 95 vatandaşın öldüğü belirtiliyor.

Bombaları patlatan her kim olursa olsun, bu derece büyük bir katliam ülkemize düşman gizli servislerin bilgisi ve planlaması dışında yapılamaz. Yapılan büyük kışkırtma, sonucu yeniden kargaşa olacağı artık belli olan bir genel seçim öncesi, ülke bütünlüğünü ve kardeşliğini bir daha onarılamaz şekilde tahrip etmek isteyen karanlık güçlerin eseridir.

Güzel ülkemiz sonu belirsiz ve karanlık bir maceraya hızla sürüklenmektedir. Bu karanlık gidişe dur demek için Cumhuriyetten, barıştan, kardeşlikten yana olduğunu söyleyen bütün güçleri sükûnete davet ediyoruz. Yakınlarını kaybedenler ile bağlı oldukları sendika, birlik parti, dernek ve örgütlerini son derece dikkatli olmaya, üzüntü ve heyecanla atılacak her yanlış adımın engellenemeyecek çok daha büyük acılara yol açabilecek tehlikelere gebe olduğunu bildiriyoruz.

AKP iktidarı ülkemizi sokmak istediği Ortadoğu bataklığının ortamına benzetmiştir. İktidarının ilk günlerinde ülkemizi Körfez savaşına sokmak isteyenler, Irak’taki bombalara benzer bombaların Cumhuriyetimizin başkentine gelmesine neden olacak maceracı siyasetlere ortam hazırlamışlardır. Suriye’yi kan gölüne döndüren maceracı politika ülkemizi de hızla bu yola sürüklemektedir.

Bu kanlı katliamda Malatya büyük kayıp verdi. Malatya CHP gençlik kollarından gençlerimizi ve BES şube başkanı Kasım OTUR’u kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bir kez daha bu kanı saldırıları lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara şifa diliyor, tüm parti, örgüt, sendika, dernek ve birlikleri de huzur ortamına yeniden kavuşmak için sükûnet ve sorumluluğa çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız