SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teröre Hayır Kardeşliğe Evet"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:08
A- A+ PAYLAŞ

Kadın ve Demokrasi Derneği Malatya İl Temsilciliği’nin (KADEM) öncülüğünde, Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının Kadın Temsilcileriyle birlikte ”Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" açıklaması yapıldı. 

Soykan Parkı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan KADEM Başkanı Aysun Bay Karabulut şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğin, çok daha sağlam olması gereken bu günde, siz değerli basın mensupları, STK temsilcileri, üyeleri ve varlığıyla bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz .Biliyorsunuz, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı terör ile karşı karşıya. Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, askerimizi, polisimizi ve korucumuzu şehit verdik. Yaşanan bu menfur olaylar hepimizin yüreğini yakıyor, geleceğe yönelik kaygı duymamıza neden oluyor.Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Ortadoğu yanıyor, tüm Dünya bu yangına benzin döküyor, sonra da seyrediyor. Türkiye’yi de adım adım benzer bir tuzağa çekmeye çalışıyorlar.

Her gün aldığımız şehit haberleriyle yüreğimiz bin parçaya bölünüyor. Toprağa düşen her şehitle yüreğimizden bir parça daha kopup gidiyor. Bizler Türk Kadınlarıyız, bizler Anneyiz Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Süryani, Romanız. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, biz 78 milyon hep birlikte Türkiye'yiz. Bir takım karanlık eller, kardeşliğimizin bağlarını koparmaya çalışıyor. Yaşanan acı, gözyaşı, ıstırap, şiddet ve çatışmaların son bulması için tek ses, tek yürek olmalıyız. Ağzından nefret saçarak, felaket senaryosu üretenlerden yorulduk. Gençleri kışkırtan, toplumu bölen, sokağa çağıran söylemlerin acilen durdurulması lazım. Sosyal medya düşmanlık ve kışkırtıcılığın merkezi haline dönüştü. Önüne gelen bilgiyi, doğruluğunu araştırmadan yayan herkes bu yangını körüklüyor. Toplumun her kesimine sesleniyoruz, hepimiz elimizden geldiğince bu yangına su dökmeliyiz. Şehit haberlerinin gelmediği, barış ve huzur istiyoruz. Bu gün kimseyi ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, tek vücut olmak, tek bir şeyi haykırmak için buradayız. Teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz. Her türlü teröre hayır diyoruz. PKK terörüne hayır, IŞİD terörüne hayır, DHKP-C terörüne hayır, ırkçılığa hayır diyoruz. Çünkü başka Türkiye yok. Bu sebeple, bu hassas günlerde Malatya’da faaliyet gösteren başta Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM Malatya Temsilciliği olmak üzere, Hanımeli Derneği, Bir Damla, Bilsam, Askon, Kent Konseyi, Ensar Vakfı, Kamer Vakfı, Evsad Derneği, İffet Kadınlar Derneği, Çocuk İstismarı ve İhmali Önleme Derneği, Işık Kadınlar Derneği, Gör Bir Görmeyenler Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Malatya İş Kadınları Derneği, Beyazay Derneği, Himyaç, Yardım Sevenler Derneği ile birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı vermek için bir araya geldik ve yeter artık diyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız