SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teröre Karşı 15 Bin Özel Harekatçı.!

A- A+ PAYLAŞ
 
Teröre mücadelede polisin daha etkin olmasını isteyen hükümetin özel harekatçı sayısını iki kat artıracağı öğrenildi. Sayıları yaklaşık 15 bine çıkacak özel harekatçılara ağır silahlar da verilecek.
 
Terörle mücadelede polisin daha aktif rol alacağı bir düzenleme için düğmeye basıldı.
 
Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, düzenlemenin ayrıntıları da ortaya çıkamaya başladı.
 
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yönelik PKK saldırısı sonrasında, bölgede jandarma ve özel kuvvetlere bağlı askerlerin yanısıra, helikopterlerle bölgeye indirilen Ankara Gölbaşı’daki Özel Harekat Dairesi’nde görevli timlerin “ortak operasyonel çalışması”ndan sonuç elde edilmesi, 1 teröristin ölü ele geçirilmesi, 2’sinin de teslim olması terörle mücadelede polisin daha etkin olarak kullanılması kararını pekiştirdi.
 
İki hafta önce TSK ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özal Harekat Dairesi yetkilileri arasında yoğun görüşmeler başladı. Bu sırada Diyarbakır Silvan’da meydana gelen, 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olay, iki kurum arasındaki görüşmelerin hızlanmasına neden oldu.
 
Alınan bilgilere göre, yeniden aktif hale getirilmesi benimsenen özel harekatçıların sayısı 15 bine çıkartılacak. Halen 57 kentte konuşlu bulunan ve sadece polis sorumluluk bölgesindeki olaylara müdahale eden özel harekatçıların 6 bin 600 olan sayısının, yeni düzenlenecek kurslarla 15 bine kadar yükseltileceği belirtildi.
 
Bu amaçla, arka arkaya temel eğitim kursları açılacak. Gelecek hafta tamamlanacak 40. dönem temel özel harekat eğitim kursundan mezun olacak 300 dolayındaki yeni özel harekatçılar hemen bölgeye gönderilecek. Bundan sonra açılacak yeni kurslardaki kursiyer sayısı ikiye katlanacak. Yeni açılacak kurslar çerçevesinde 600-700 arası kursiyer Ankara’ya çağrılacak ve temel eğitimlere başlanacak.
 
Özel harekat kadrolarının artırılmasında uygulamaya konulacak başka bir yöntemin ise eski özel harekatçıların yeniden kadroya alınmasının olacağı öğrenildi. Daha önce özel harekat kadrosunda görev yapan ancak gerek kadro fazlalığı nedeniyle, gerekse kendi isteğiyle özel harekattan ayrılan ancak fiziki koşulları uyan eski personelin yeniden özel harekata alınacağı, böylece, özellikle büyük şehirler ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu’da kadroların güçlendirileceği kaydedildi.
 
Yapısal değişim kapsamında, hassas bölgelerde, arazide etkin görev yapacak ve nokta operasyonlarda da hizmet verecek olan özel harekatçı polislerin, yeniden ağır silahlarla takviye edileceği de öğrenildi. Halen hükümetin, özel harekat birimlerinden gelen tüm teçhizat taleplerini yerine getirdiği, yeni yapılanma uyarınca bu birimlere 28 Şubat sürecinde TSK’ya devredilen ağır silahların iade edileceğinin planlandığı kaydedildi. Bu çerçevede, obüsler, havanlar ve yüksek etkili roketler gibi ağır silahların özel harekatın kullanımına verilebileceği öğrenildi.
 
Yeni yapılanma kapsamında özel harekat polislerinin araziye çıkması kesinleşti. Asker birlikte yürütülecek operasyonlarda emir komutanın kimde olacağı, görevlendirmenin nasıl yapılacağı, arazi bölüşümlerinin nasıl olacağı gibi konulara açıklık getirilmeye çalışıldığı kaydedildi.
 
5442 sayılı İller İdaresi Yasası çerçevesinde, valilerin operasyonlarda görevlendirilecek personel konusundaki yetkilerini tam olarak kullanmaları yönünde merkezden talimatlandırılacakları belirtildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız