SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teröre Karşı Ortak Tepki

0
Güncellendi - 2016-03-03 16:18:07
Teröre Karşı Ortak Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde 60’a yakın sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması ile terörü kınadı.

Malatya’da faaliyet gösteren 60’a yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantı, Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Malatya Toplum Gönüllüleri Platformu üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve davetliler katıldı.

Ortak basın açıklaması ile terörü kınayan sivil toplum kuruluşları adına bildiriyi Malatya Toplum Gönüllüleri Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Aygün okudu. Yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Aygün, “İnsanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirin’ buyuran bir Peygamberin ümmeti olan bizler Türkü, Kürdü, Çerkezi, Abazası, Lazı, Göçmeni, Alevisi-Sünnisi ile kısaca bu ülkenin sahipleri olarak yüzlerce yıldır barış ve kardeşlik duygularıyla bir arada yaşıyoruz. Kıyamete kadar da beraber yaşayacağımıza inanıyoruz. Asırlara dayalı kardeşliğimizi sarsmak isteyen bazı dış ve iç mihrakların gayretiyle, dönem dönem ülkemizin başına bela edilen terör olayları, maalesef yeniden gündemde. Son olarak Ankara’da masum vatandaşlarımızın ölmesine sebebiyet veren olayların açıkça göstermektedir ki: ülkemizle alakalı derin hesapları olan dış düşmanlar ve içimizdeki işbirlikçileri, terör örgütlerini kullanarak memleketimizin huzur ve istikrar ortamını bozmaya çalışmaktadırlar. Adı ve amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine haince engel olmaya çalışan terörü ve destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Aygün, çözüm süreci ile ilgili yeşeren barış umutlarının yerini terör olaylarının aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin, gencecik fidanlar devrilmesin ülkemizde savaş yerine barış, düşmanlık yerine kardeşlik hakim olsun diye büyük zorluklarla başlatılan Çözüm Süreci ile yeşeren barış umutları, ne yazık ki yerini terör olaylarına terk etmiş, üç yıldan beri sürdürülen barış ve kardeşliği esas alan Çözüm Süreci'nin sağladığı huzur ve güvenin başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm bölgelerde hissedilmişken, fitne fitilinin ateşlenmesiyle sonun başına dönülmüştür.

Ülkemizde barış ve huzur ortamını istemeyen odaklarca harekete geçirilen terör örgütlerinin asker-polis ve sivil vatandaşlara art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmektedir. Ülkemiz, yoğunlaşan Terör saldırılarının başka bazı amaçlar yanında, ülkemizin gelişme yolunda attığı adımları engellemeyi hedeflediği, hepimizce bilinmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif'in de dediği gibi 'Girmedikçe Bir Millete Tefrika Düşman Giremez, Toplu Vurdukça Yürekler O nu Top Sindiremez' Terör olayları söz konusu olduğunda da tek vücut olmasıyla tanınan milletimiz, her zaman olduğu gibi yine tek bit vücut olarak dik durmaktadır. Yüreklerin Toplu Vurması gereken zaman işte bu zamandır.

MALATYA’DA BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE 60’A YAKIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU ORTAK BASIN AÇIKLAMASI İLE TERÖRÜ KINADI. (İHA/MALATYA-İHA)

Terör birlik ve beraberliğin sağlanamadığı, halk-devlet. iktidar-muhalefet çatışmalarının var olduğu dönemlerde kendini göstermiştir. Akan kanı durdurmayan, acıları dindirmeyen, kısır çekişmeleri ve terörü masum gösterecek yaklaşımları, şehit ailelerine ve aziz milletimize karşı yapılan bir saygısızlık, devlet-millet bütünlüğü açısından bir zafiyet olarak görüyoruz. Kardeşliğin yeniden tesis edilebilmesi için öfkelerin yutulmasını, ön yargıların, siyasi çıkarların bir kenara itilmesini, terörün üzerine partiler üstü bir yaklaşımla gidilmesini ivedilikle umuyor ve bekliyoruz.”

PKK’nın Kürtlerin, DAEŞ’in ise Müslümanların haklarını savunan bir örgüt olmadığını belirten Aygün, “PKK Kürtlerin etnik ve bölgesel sorunlarını, DAEŞ de Müslümanların haklarını savunan bir örgüt değildir, her iki örgüt de Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan küresel güçlerin böl, parçala, sömür anlayışının birer maşasıdır. Şu iyi bilinmelidir ki terörle mücadele Kürtler ile Türklerin mücadelesi değil, milletimizle teröristlerin ve onlara destek verenlerin mücadelesidir. Terörün hedef seçtiği kitle ne asker ne polis ne Türk ne Kürt ne sağcı ne solcu ne Alevi ne de Sünni’dir, seçilen kitle topyekun bir millettir” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da terör saldırılarının ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik yapıldığını belirterek, “Terörle ilgili arkadaşımız bir basın açıklaması yaptı. O basın açıklamasına tümüyle katılıyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Malatya’mız geçmiş dönemde ve 12 Eylül öncesinde yaşayarak çok ağır bedel ödedik. Temennimiz ve dileğimiz ne Malatya’mızda, ne de ülkemizde, ne de dünya insanlığında bu tür terör hadiseleri vuku bulmasın. Cenab-ı Allah’ın yarattıkları zarar görmesin” diyerek, terörü ve teröre destek verenleri şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız