SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teröre Karşı Tek Vücut'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 kuruluş, Hakkari'de 15 askerin şehit edilmesinin ardından ortak bir açıklama yaparak, terörü kınadı. Avrupa'daki Malatyalılar ve Malatya'da bulunan İtalya elçisi de terörü kınayan açıklamalar yaptılar.

"DİK DURUŞUN İFADESİ İÇİN.."
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, MÜSİAD Başkanı Sabri Akın, MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ve MOSİAD Başkanı Ali Abbas Daşan’ın imzalarını taşıyan ve TSO Başkanı Erkoç tarafından okunan ortak bildiri şöyle:

"Hakkari Şemdinli’de Aktütün Jandarma Karakolunda şehit düşen 15 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletçe duyduğumuz üzüntü çok büyük…

Bu saldırı milli birlik ve bütünlüğümüze, ulusal değerlerimize ve toplumsal istikrarımıza yapılmıştır. Milletçe bunun farkındayız. Türkiye’ye açık ve gizli düşmanlık besleyen dış güçlerin de desteğini alan bu ve bunun gibi hain eylemler bu amaçlarına ulaşamayacak, milletimizin ve devletimizin tüm kurum ve kişileri ile dimdik duruşuna asla zarar veremeyecektir.

Bölge ülkeleri içinde istisnai bir istikrar ülkesi olan Türkiye’nin bu istikrarını bozmayı amaçlayan hainlerin ülkemizin ve bu ülke insanının geleceğini, maddi ve manevi kaynaklarını hedef alan bu saldırıyı bir kere daha huzurlarınızda lanetle kınıyoruz.

Asla tahriklere kapılmadan ve ama terörün alçakça bir yöntem, bir insanlık suçu olduğu bilincinden hareketle milletin bireyleri olarak ve biz sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak terörü bir kez daha lanetlemek ve ülke olarak mağrur ve dik duruşumuzu ifade etmek için buradayız.
Bundan önce de benzerini defalarca yaşadığımız ve mili barış ve özgüven ortamımızı bozmayı, demokrasimizi sekteye uğratmayı hedefleyen bu tür haince eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını, milletimizin her zaman olduğu gibi, yüksek bir manevi bağla teröre karşı tek vücut olacağını buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan büyük atılım ve fırsatların eşiğinde olduğumuz bu dönemde hiçbir hain düşünce ve güç bizi bu yoldan alıkoyamayacaktır.

Bu tür haince eylemlerden medet umanlar, kısa bir süre için de olsa menfaat elde edenler, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk çerçevesinde vermekte kararlı olduğu mücadelenin altında mutlaka ezileceklerdir.

Bu tür hain saldırılara topraklarını üs olarak kullandıran ülkenin ve bu ülkeyi idare eden tüm güçlerin, hukuki, siyasi ve ahlaki sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarını yerine getirmemeleri milletimiz ve devletimiz hafızasında yerini almıştır.

Şehitlerimizin memleketlerine şöyle bir bakarsak, Çanakkale ve İstiklâl harbinde bu vatanı korumak için yokluklar içinde canlarını feda eden ecdadın izdüşümünü görüyoruz. Bu vatanın her parçasından evlatlar, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için her zaman olduğu gibi yine omuz omuza göğüslerini siper, canlarını feda etmişlerdir.

Başta şehitlerimizin yakınları ve silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm milletimize başsağlığı, bu hain saldırıda ve daha önce teröre verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca yaralılarımıza da Allahtan acil şifalar temenni ediyoruz. Milletçe şehitlerimize ve gazilerimize olan minnetimizi bir kere daha ifade ediyoruz.

Terörle mücadelenin, daha etkin irade ve kararlılıkla sürdürülmesi ortak arzumuzdur."

AVRUPA'DAKİ MALATYALILARIN TEPKİSİ..
Merkezi Almanya'nın Mannheim Kentinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından da bir tepki mesajı yayınlandı.

Bu mesaj da şöyle:

"Arkasında emperyalist devletlerin bulunduğu Bölücü Terör, canımızı yakmaya devam ediyor.

Şemdinli AKTÜTÜN sınır karakolunda görevli 15 askerimizin şehit, 2 uzman erbaşımızın kayıp olduğunu, büyük bir acı ve üzüntüyle öğrendik. Sebebini anlamak için herseyden önce on beş askerimizi şehit eden hain saldırının arkasındaki gücü doğru tespit etmek önemlidir.

Bayram sevincini yaşadığımız bu günlerde saldırının hemen bayram sonrası olması, uluslar arası gelişmeleri ve bölgedeki siyasi gelişmeleri düşündüğümüzde, şehit verdiğimiz 15 vatan evladının eli kanlı PKK tarafından katledilmeleri basit bir terör eylemi de değildir.

Biz bir savaş yaşıyoruz. PKK bu kirli savaşta bir piyon olarak kullanılmakta ve bunun arkasında siyasi kanadını AB, askeri kanadını ise ABD ve kuzey ırakta Barzani-Talabani ikilisi oluşturmaktadır.

Bu hain saldırı siyasilerin yıllardır ihmali ve en son Başbakan Erdoğan’ın, “İnşallah gerçekleşir, gerçekleşir de Diyarbakır bu projenin merkezi olur” diye dua ettiği, “Büyük Ortadoğu Projesi”nin milletimize verdigi acılardan biridir.Barzaniye Talabaniye kardeslerim ! demenin, kırmızı pasaportlar vermenin sonucudur. Bugüne kadar terörle mücadelede Askeri kararlılık ve bu ugurda verilen canlara karşı siyasi iradenin, medyanın, kitle toplum örgütlerinin duyarlılığı ve yeterliliği de az olmuştur. Mevcut siyasi irade terörle mücadelede Askeri kararlılığın elini kolunu bağlamıştır.

Irak sınırına dört kilometre mesafede sabitlenmiş Aktütün karakolu 1992’den beri beşinci defa hemen hemen aynı yöntemlerle baskına uğradı. Her defasında PKK, bir bölük büyüklüğünde grupla saldırdı. Son saldırıda, terör örgütü, dağdan gece boyunca 350 kişiyi uçaksavar ve havan topu gibi silahlarla yürütüp, güpegündüz bir karakolu basana kadar hiçbir istihbarat alınamaması gariptir! Bunun sebebi kamuoyuna açıklanmalıdır!

Hani anlık istihbaratımız olacaktı o bölgede müttefik Amerikamızdan….

Kuzey Irak’a yapılan son kara operasyonunun örgüte ciddi bir zarar vermediği belliydi. Hava operasyonlarından ise zaten sonuç almak mümkün değil. Çünkü uçaklar Türkiye’den kalktığı an teröristler telefonla haber alarak yer değiştiriyor veya araziye dağılıyor.

Mehmetçikler ise sabit karakolda, toplu halde tutulurken baskına uğruyor veya Irak’ın kuzeyinden yapılan topçu ateşiyle vuruluyor! Bunda bir yanlışlık yok mu?

Uluslararası emperyalist güçler ve işbirlikçileri, kardeş kavgası çıkartarak, ulus devlet yapısının yıkılması sonucunda bu ülkeyi parçalamak istiyorlar.

Büyük Türk Millet bunun farkında olup, tarihinden gelen engin sağduyu ve erdemle, Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik bu alçak saldırıyı düzenleyen hainlerin KANLI, KİRLİ oyunlarına gelmeyecek, iç barışını, Türk-Kürt kardeşliğini bozmayacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin acısını kuvvete dönüştüreceğine, emperyalist saldırganlara ve kuklalarına gereken cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.

Ancak Siyasi irade de teröre karşı kararlığını göstermelidir.

Bugünlerde hepimizi rahatsız eden sıkıntıya sokan, üzen bu topraklar üzerinde bu kadarı da olmamalı dedirten çirkin manzaraları, haberleri hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz.

Eğer bizler bir yol ayrımında olduğumuzu bilemezsek, Cumhuriyetimizin altının oyulduğunu farketmeyip kafamızı kuma gömersek, milletimizin , devletimizin varlığına, birliğine, dirliğine, göz diken insanlara mihraklara, kötü niyetli çevrelere karşı mücadele vermezsek; yarın çocuklarımızın perişan olacağı ve üzerimize düşen görevin şehitlik veya gazilik olacağını unutmamalıyız.

Emperyalist güçlerin maşası haline gelen hainler bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar.

Avrupada yasayan Türkler olarak, uluslar arası bir savaşın taşeronluğunu üstlenen PKK’nın yaptığı bu hain ve kalleş saldırıyı nefretle kınıyor bu saldırıda yaşamını kaybeden kahraman Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı, dileklerimizi, sunuyoruz. "

İTALYA ELÇİSİNİN TEPKİSİ..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden İtalya Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, terör konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine, "Hakkari'deki saldırıda askerlerin şehit edilmesi bizleri de oldukça üzdü" dedi.

Büyükelçi Marsili, terörist başı Abdullah Öcalan'ın İtalya'da yakalanmasıyla ilgili olarak da, "Yıllar önce olan bir olay. Kendisi havaalanında İtalya'ya giriş yaparken yakalanmıştır. Bizim için Öcalan, var olan en kötü teröristlerden biridir. PKK'ya karşı yapılan mücadelede Türk halkının yayındayız" şeklinde konuştu.

AYDINLAR OCAĞI'NDAN..
Aydınlar Ocağı Malatya Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada da, "Terörün amacı sindirmek, korkutmak ve nefret tohumlarını ekmek suretiyle, toplumda var olan manevi bağları kopararak birliği ve bütünlüğü parçalamaktır. Türk Devletinin milleti ile birlikte teröre karşı verdiği mücadele göstermiştir ki, teröristler hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak, Türkiye'nin jeopolitiği ve bölge üzerindeki sömürgeci güçlerin planlarında yer olan merkezi konumu, terörü gelip geçici bir dalga olmaktan çıkarmakta, daimi bir tehdide dönüştürmektedir. Bu sebeple mücadelenin de sürekli olması gereği zorunlu olarak ortaya çıkmaktadır. Mücadelenin topyekün millet-devlet bütünlüğü içerisinde başarıya ulaşabileceği aşikardır" denildi.

"Türk milleti bir bütün olarak, başta bebek katillerinin örgütü olan PKK olmak üzere, bütünüyle terörün ve teröristin karşısında, sonuna kadar da devletinin yanındadır. Teröristlerin yapmış olduğu hain saldırıların Türk milletini korkutmadığını ve bu yolla Aziz Türk Milletinin asla sindirilemeyeceğini herkes bilmelidir" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Yine herkes bilmelidir ki, yediden yetmişe bu millet göz bebeği olarak gördüğü Şanlı Ordusunun ve Onun güzide mensuplarının daima ve kuvvetle yanındadır. Milli birlik ve bütünlük içerisinde göstereceğimiz topyekün tepki, bir kez daha teröre vurulacak en büyük darbe olacaktır.Aziz milletimiz bugüne kadar sürdürdüğü birlik ve beraberliğini bundan sonra da güçlendirerek ortaya koyduğunda, Türk düşmanları gerekli cevabı almış olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebed müddet varlığına imanımız tamdır."

GAZİLER DERNEĞİ..
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ise , "Atalarımız Türkiye'yi, Türk, Kürt, Laz, Çerkez'i olmak üzere bir bütün olarak bizlere emanet ettiler" diyerek, terör örgütüne tepki gösterdi.

Akdemir, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, " 03 Ekim'de Aktütün Jandarma Sınır Birliğine yapılan saldırı sonucu 15 askerimizin şehit olduğunu duyunca, ulus olarak yaşadığımız bayram sevincimiz bir anda acıya dönmüştür. Türk devletinin ebedi varlığını, milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması için canlarını veren şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diliyoruz. Üzerine bastığımız bu toprak, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizdir. Canlarını bizim için korkusuzca hiçe sayan 20 yaşlarında cennet bahçelerine girmek için ölüme koşan şehitlerimize rahmet dilerken toplum bireyleri olarak sağduyulu olmalıyız" dedi.

Akdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Atalarımız Türkiye'yi, Türk, Kürt, Laz, Çerkez'i olmak üzere bir bütün olarak bizlere emanet ettiler. Bizlerde birlik ve beraberlikle terör lanetinin üstesinden bir bütün olarak geleceğiz. Ülkemizi bölmek isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler hangi maskeyi takarsa taksınlar, hainliklerini gizleyemezler. Bir ellerinde yıldırım, bir elinde tufan taşısalar, güneşi yaklaştırıp buzları eritseler dahi şehitlerimizin bize verdiği güçle karşılarında daima Türk ulusunu bulacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti her türlü tehdidin üstesinden gelecektir. Hiçbir mihrak yurt içi olsun, yurt dışı olsun hangi yolu denerse denesin Türk Milletine bu acıyı yaşatanları, karanlık hayalleri içinde boğulurken göreceğiz buna inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız