SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teröre Tepki Yürüyüşü..

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 13 askerin şehit edildiği terör olaylarına tepki için Malatya'da yürüyüş yapıldı.

 Sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan tepkilerini dile getiren gençler, teröre karşı yürüyüş yapmak için kampanya başlatmışlardı. Pazar günü saat 14.00'te çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüş yapanlar, Atatürk Caddesi'nden Kanalboyu istikametini kullanarak, Kernek Meydanı'na ve buradan Fuzuli Caddesi'ni kullanarak PTT önüne kadar geldiler. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte, "Şehitler ölmez Vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz" sloganları atıldı.

Yürüyüşün son bulduğu PTT önünde şehit askerler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi. 10. Yıl Marşı'nın da söylendiği yürüyüş sonrasında kalabalık grup dağıldı.

ESOB'DAN TEPKİ..

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi olayının esnaf ve sanatkar kesimini derinden üzdüğünü belirterek, "Terör ve şiddeti biçim olarak benimseyenler hiç bir zaman başarıya ulaşamayacak ve milletimizi yıldıramayacaktır" dedi.
 
Son terör olayları nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan Keskin, " Terör, nereden gelirse ve kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin insanlık dışı bir eylemdir. Diyarbakır'da 13 vatan evladımızın şehit edilmesi ve Türkiye'nin üniter bütünlüğüne karşı  yapılan sinsi yaklaşımlar millet olarak birliğimize, beraberliğimizi ve kardeşliğimize asla gölge düşürmeyecektir. Milletimiz, oynanan oyunların farkındadır. Terör örgütü, tüm milletimizin ortak düşmanıdır. Terör ve şiddeti biçim olarak benimseyenler hiç bir zaman başarıya ulaşamayacak ve milletimizi yıldıramayacaktır. Esnaf ve sanatkar kesimi olarak, terör saldırılarını ve bölgesel siyasi bölücü yaklaşımları ve bu yaklaşımlara destek verenleri şiddetli kınıyoruz.  Vatan uğruna verdiğimiz tüm şehitlerimize rahmet diliyor ve onları birkez daha şükranla anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız