SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terörist Saldırıya Lanet Yağdı

0
Güncellendi - 2016-06-29 23:42:13
Terörist Saldırıya Lanet Yağdı
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk Havalimanı (AHL) Dış Hatlar Terminali’nde Salı akşamı meydana gelen terörist saldırı nedeniyle Malatyalı siyasiler ve yöneticiler tepki mesajları yayınladılar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Dün (Salı) gece İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen ve tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum.

Uluslararası havaalanında tertiplenen bu menfur saldırı, sadece Türkiye’yi değil, farklı milletlerden sivil insanları hedef alan bir saldırıdır.

Bu saldırılar terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünya ülkeleri ciddi biçimde teröre “dur” demek konusunda ortak bir duruş sergilemek zorundadır. Aksi takdirde, içinde yaşadığımız dönem dünya tarihine “terör çağı” olarak geçecektir.

Terörü önlemek için herkesin işbirliği, akıl birliği yapmasına ihtiyaç vardır. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.

Terör ve işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Hain saldırıda bir gümrük muhafaza memurumuz şehit olmuş, 2 muhafaza memurumuz ise yaralanmıştır.

Bu hain saldırıda hayatını kaybeden Gümrük Muhafaza Memurumuz Umut Sakaroğlu’na, şehit olan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab­ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz yıl Haziran ayından beri büyükşehirlerde terör saldırıları sonucu 274 kişi hayatını kaybetti. Sultanahmet, İstiklal Caddesi, Vezneciler derken şimdi de Atatürk Havalimanında eli kanlı IŞİD Militanları tarafından 36 yurttaşımız katledildi. Dünya’nın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul artık tarihi, sanatı, doğal güzellikleriyle değil katliamlarla anılan bir kent haline geldi.AKP iktidarı, vatandaşların can güvenliğini sağlayamaz hale geldi. İnsanlar her an, her yerde öldürülme korkusuyla yaşamaya başladı. Dış ülkelerin istihbaratlarının ulaştığı bilgiye ulaşamayan, halkını terör ve şiddetten koruyamayan yetkililer daha neyi bekliyorlar? Terör belasından kurtulmamız için daha kaç yurttaşımızın hayatını kaybetmesi gerekiyor?Ülkemizi kan gölüne çevirenleri, bu duruma ortam hazırlayanları, terörü besleyip büyütenleri şiddetle kınıyorum. Bir ve beraber olup, terör belasının üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu duygularla, alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Tarih boyunca Hakk’ın ve haklının yanında olan, bütün dünya üzerindeki mazlumların hamisi olan Türkiye’ye, haince ve alçakça saldırılar düzenlenmektedir. Dünya üzerindeki birçok şer güçlerin taşeron terör örgütlerini kullanarak gerçekleştirdikleri bu saldırılardan, ülkemiz ve milletimizin daha da güçlenerek çıkacağına olan inancım tamdır.

Son yıllarda ülkemizdeki olumlu gelişmeler, kandan, gözyaşından, sömürüden beslenen birçok şer güçlerini rahatsız etmiştir. İçerdeki bazı hainlerle işbirliği yaparak taşeron terör örgütlerini kullanan bu şer güçler, ülkemizi zayıf düşürmek ve psikolojik baskı kurmak için dört bir taraftan saldırmaktadır. Yapılan son operasyonlarla PKK terör örgütünün belini kıran devletimize karşı bu defa, başka terör örgütleri vasıtasıyla saldırılar yapılmaktadır.

Son olarak İstanbul Havalimanında yapılan saldırıda 36 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 147 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Terör saldırısı sonucu şehit olan 36 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun.

Şu aziz mübarek Ramazan Ayı’nda masum sivil vatandaşlara yönelik yapılan bu alçak saldırıyı düzenleyenler, eninde sonunda Allah’ın inayetiyle bozguna uğrayarak, kahrolacaklardır.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan alçak terör saldırısını kınadı. Başkan Gürkan, hain terör saldırısının masum sivillere yönelik yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan terör saldırısını yaptığı açıklama ile kınadı. Başkan Gürkan, “İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde masum sivillere yönelik yapılan saldırıda derin üzüntü duymaktayız. Bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü ve kurbanları arasında hiçbir ayrım yapmadığını gözler önüne sermiştir. Bu hain ve alçak terör saldırısı, ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan bir saldırı olmakla beraber, Türkiye aleyhine yönelik üretilen ve yürütülen kara propaganda hedefiyle masum sivillere yönelik alçak bir saldırıdır. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinin sergilendiği, iftar sofralarının birlikte paylaşıldığı Ramazan ayında böyle bir terör saldırısının yaşanması, terör örgütünün hiçbir inanç ve değeri gözetmediğini göstermektedir. Terör örgütlerinin uluslar arası güçlerin taşeronluğunu yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde sivillere yönelik yapılan alçak saldırı ile bir kez daha tescillenmiştir. Yapılan bu hain ve alçak terör saldırısını nefret ve şiddetle kınarken, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, tüm dünyanın terörle mücadelede ortak hareket etmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yayınladığı mesajında şöyle dedi:

"İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu vahim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu tür eylemler, insanlığın tamamına yönelik insanlık dışı eylemlerdir. Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dâhil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Terör örgütleriyle olan mücadelemiz, sonuna kadar devam edecektir. Ülkemiz bunları bertaraf edecek güce imkâna sahiptir.

Tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, Dünya’nın adalet merkezinden uzaklaşmasıyla yaşanmaz hale gelecektir. Terör örgütleri ve onları destekleyen işbirlikçilerinden rabbimim izniyle hesap sorulacaktır. Yapılan bunca hain saldırılar birlik ve beraberliğimiz bozamayacaktır.

Şu aziz mübarek Ramazan ayında masum sivil vatandaşlara yönelik yapılan bu alçak saldırıyı düzenleyenler kendi kanlarında boğulacaktır. Bu hain ve insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun."

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza yaptıkları ortak açıklamada, “Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yüreklerimiz bir kez daha yandı. Terörün dili, dini, ırkı, mazeretinin olmadığını bir kere daha gördük.

Dış politikadaki gelişmeler sonrası atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı ortadadır. Ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları kabullenememiş ve masum insanları katletmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu aşağılık eylemlerden beslenen ve medet umanlara lanet olsun. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, ülkemizin huzuruna kasteden hainler karşısında hep birlikte duracağız.

Üzülerek belirtmek isteriz ki bu terör olayından sonra “Sözde kınama” yayınlayan, ABD ve diğer batılı ülkeler aynı zamanda teröre ciddi anlamda destek vermektedirler. Biz teröre destek veren bu ülkeleri de kınıyoruz.

Hain saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdiler.

ESOB Başkanı Şevket Keskin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terörist saldırıyı kınayarak; “Kirli işbirlikleri, vahşi saldırılar, ülkemize asla diz çöktüremeyecektir.” dedi.

Keskin yayınladığı mesajında, “İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısını esnaf camiası olarak şiddet ve nefretli kınıyoruz, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kirli işbirlikleri, vahşi saldırılar, ülkemize asla diz çöktüremeyecektir. Terör saldırıları karşısında yılmayacağız, yıkılmayacağız. Terörist eylemler kimden ve kimlerden gelirse gelsin, arkalarında hangi şer ittifaklar olursa olsun biliyoruzki, 78 milyonun tamamına yöneliktir. Yaşanan acı 78 milyonun acısıdır. Ülkemize, milletimize ve devletimize yönelik çok yönlü olarak gerçekleştirilen bu vahşi saldırılar karşısında, bugün dünden daha çok ülkemize, milletimize ve devletimize sahip çıkma günüdür.” ifadelerini kaydetti.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin

MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“MÜSİAD olarak, Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun.”

MGC Başkanı Haydar Karaduman

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Haydar Karaduman ise yayınladığı mesajda; " “İstanbul Atatürk Havalimanın da alçakça ve kalleşçe bir terör saldırısı gerçekleştirilerek sivil vatandaşlar hedef alınmıştır. 36 Vatandaşımızı kaybetmenin ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu saldırı birliğimize, beraberliğimize ve kardeşçe yaşamak isteyen tüm Türkiye halkına yönelik olarak yapılmıştır. Bu alçakla saldırıya karşı yekvücut olup, karanlık güçlerin hedefine ulaşmasına olmalıyız. Terör bir insanlık suçudur. Türkiye'nin kalbine, birliğine, bütünlüğüne, geleceğine yönelik olarak yapılan bir saldırıdır. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı ve teröre karşı tavır almalıdır. Alçakça yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız