SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terörist Teröristtir'

A- A+ PAYLAŞ

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yaptığı saldırıyla ilgili olarak, "Diplomatik anlamda sıkıntı yaratacak söylemlerde bulunmanın anlamı yok" dedi.

İLK ZİYARET VALİLİĞE..
Malatya ziyaretine Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret ederek başlayan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mehmet Şahin de eşlik etti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Valilik sırasında İsrail'in yaptığı saldırıyla ilgili olarak bir soruyu yanıtlarken, "Sen daha az teröristsin, öbürü daha az terörist, bunun tartışması olmaz. Terörist, teröristtir. Terörün, azı, çoğu, sevimlisi, sevimsizi olmaz. Terör lanetlenen bir şeydir. İsrail ile ilgili gelişmeler noktasında sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve hükümet sözcümüz, gerekeni söylüyorlar. Bu konuda kamuoyunu ara ara bilgilendiriyorlar. Burada söylenenler en doğru bilgilerdir" dedi.

Bakan Kavaf, "Diplomatik anlamda sıkıntı yaratacak, söylemlerde bulunmanın anlamı yok. Burada resmi muhatap hükümettir, sayın Başbakan Hükümetin başı, Dışişleri Bakanı ve hükümet sözcüsü kamuoyunu ilgilendiren açıklamaları yeterince yapıyorlar. Onlar birinci ağızdan doğru bilgilerdir" dedi.

Vali Saran, Bakan Kavaf'a Malatya ziyareti nedeniyle teşekkür ederek tepsi içerisinde kuru kayısı hediye etti.

BELEDİYE ZİYARETİ..
Bakan daha sonra Malatya Belediyesi'ne gitti. Belediyede, Valilik ziyaretine katılmayan milletvekili Ömer Faruk Öz de hazır bulundu.

Belediye ziyareti ile ilgili olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

2 Haziran Çarşamba günü saat 17.00 de gerçekleşen ziyarete Vali Ulvi Saran, Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mehmet Şahin, Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Kavaf’ı Malatya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Belediye’nin sosyal faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Bakan Kavaf’ın bir önceki Malatya ziyareti sırasında Kadın Sığınma Evi ile ilgili bir protokol imzaladıklarını belirten Başkan Çakır, bu evin tamamlandığını söyledi.

Fiziki yapılanmanın yanısıra sosyal Belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, bu çerçevede kenar mahallelere semt konaklarının yapılacağını, faaliyete geçen Eğitim ve Sanat Merkezinde de birçok sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Zaman zaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa etkinlikler düzenlendiğini de kaydeden Başkan Çakır, “Biz şehrimizin modernizasyonu ile ilgili yaptığımız çalışmalarla birlikte, sosyal ve kültürel açıdan da hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’nın modern yapılanması noktasında gösterdiği gayretli ve başarılı çalışmaların yanısıra, sosyal belediyecilik alanında da son derece başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf bu çalışmalarından dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Bakan Kavaf, “Belediyemiz, Bir çocuk evimizin sorumluluğunu üstlendiler. Kadın sığınma evi tamamlanmış. Semt konaklarında kadınlarımıza ve risk altındaki çocuklarımıza yönelik çalışmaları da devam ediyor. Bu gayretli çalışmalarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi."

Milletvekili Öz de, bakanla birlikte Elazığ'dan Malatya'ya gelirken, birlikte olduğu Belediye başkanı Ahmet Çakır'la direkt belediyeye geçtikleri için Valilik ziyaretine katılamadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız