SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teröristler Arasında Ayrım Yapmadık"

0
Güncellendi - 2016-06-14 15:44:04
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “DEAŞ’ı da bir gördük, PKK’yı da bir gördük, DHKP-C’yi de bir gördük, E-Kaideyi’de bir gördük. Bütün dünyadan da aynı tavrı ve duruşu bekliyoruz” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Tüfenkci, “İçinde bulunduğumuz mübarek ayda hayır için bir araya gelmek, hayır işlemek yapılması gereken en güzel işlerden birisidir. Ama dünyaya, Türkiye’ye baktığımızda Ramazan ayında dahi kan akıtmaktan geri durmayan, her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu işleme noktasında kendine hiçbir bariyer koymayan maalesef insanlar var. Bazıları bunu İslam adına da yapsa, bazıları ne adına yaparsa yapsın insanlığa karşı işlenen her türlü terör suçunun karşısında dün olduğu gibi bugünde, yarında bizler karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki terörün ne dini, ne milliyeti, ne kimliği var. Terör, ne adına yapılırsa yapılsın gerçekten insanlık suçudur. Bu duruşu da AK Parti hükümetleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dün olduğu gibi bugünde sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, teröristler arasında hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “DEAŞ’ı da bir gördük, PKK’yı da bir gördük, DHKP-C’yi de bir gördük, E-Kaideyi’de bir gördük. Bütün dünyadan da aynı tavrı ve duruşu bekliyoruz” dedi.

“İmam Hatip Okulları, Türkiye’nin bir gerçeğidir”

İmam Hatip Okulları’nın Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu ve Türk eğitim sistemi içerisinde önemli bir yerinin olduğunu ifade ederek, “Kardeşlik, rahmet, bereket ayı olan Ramazan’da bugün toplandığımız İmam Hatip Okulları’nın ne derece önemli olduğunu, İmam Hatip Okulları’nın gelişmesi, günün şartlarına en iyi şekilde yetişen insanlar olması Türkiye’nin kazancı, esasında insanlığın kazancı, dünyanın kazancıdır. Dolayısıyla İmam Hatip Okulları’nın Cumhuriyetin belirli yıllarından itibaren hayatta kalma mücadelesi, imam hatiplilerin var olma mücadelesi tıpkı Türkiye’nin demokrasi mücadelesi gibi kimi zaman zirvelere çıkmış kimi zaman imam hatipliler horlanmış kimi zaman dışlanmış kimi zaman terörist gözüyle bakılmış ama bu halkın bağrında imam hatipler her zaman var olmuştur. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle İmam Hatip Okulları’nın Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu ve Türkiye eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olduğu ve imam hatiplerin önümüzdeki yıllar içerisinde eğitimdeki kalitesiyle, yetiştirdiği insanlarla bu topluma ve Türkiye’ye daha fazla yararlı olacağından hiç kimsenin kuşkusu yok. Önemli olan bizim gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize kaliteli mekanları sağlamak, eğitim materyallerini sağlamak ve kaliteli hocaların buralarda görev almasını sağlayarak, çocuklarımızın, vatan evlatlarımızın tıpkı diğer liselerde olduğu gibi kaliteli bir şekilde yetişmesidir” şeklinde konuştu.

“Türkiye, imam hatip düşmanlığı yüzünden meslek okullarını kaybetti”

Bakan Tüfenkci, imam hatip okullarını kapatma adına meslek liselerinin de kapatıldığını kaydederek, “Türkiye bir dönem imam hatip düşmanlığı yüzünden meslek okullarını da kaybetti. Ara iş gücü eleman ihtiyacı da hat safhaya ulaştı. Gelinen noktada taraflı tarafsız herkes imam hatipleri kapatma adına meslek liselerinin kapatılmasının ne kadar yanlış olduğunu gördü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de imam hatiplerin Türkiye gerçeği olduğunu, bu halkın bağrından çıkan okullar olduğunu ve bu millete hizmet etmek için daha fazla gayret gösterilmesi gereken okulların başında geldiğini de görmüş olacaklar” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bir bilen (7 yıl önce)
    sayın bakanımız acaba fetö törör örgütünüde en başından beri aynı gördüğünüzü neden söylemiyor,yada söyleyemiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla