SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terörizmin Hedefi İnsanlıktır"

0
Güncellendi - 2016-02-20 22:28:40
A- A+ PAYLAŞ

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Malatya İl Başkanı Ali Özdeşer, terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu, bu insanlık suçunu aklı ve vicdanı iflas etmiş kişilerin işleyebileceğini söyledi.

SİME-SEN İl Başkanı Özdeşer, sendika temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi. Saldırıları kınadıklarını belirten Özdeşer, teröre karşı tek ses, tek yürek olduklarını ifade etti. Terörizmin ve teröristlerin hedefinin insanlık olduğunu anlatan Özdeşer, "17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına düzenlen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden, 28 askeri personelin şehit olmaları münasebetiyle ve ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan, eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilirler. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize, milletimize, vatanımıza ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz" dedi.

Terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini vurgulayan Özdeşer, "Terör örgütünün asker, polis ve sivil vatandaşlarımızı hedef alarak, ard arda yaptığı saldırılarla Türkiye’yi yeniden terör sarmalının içine çekmiştir." Gün, Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür. Gün, "Bir insanın ölümü, bütün insanlığın ölümüdür" anlayışına sahip olanların, teröre karşı topyekün el ele, omuz omuza olma günüdür. Gün, şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalnız bırakmama günüdür" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız