SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terörle Mücadele Kararlılığı Devam'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:27:36
'Terörle Mücadele Kararlılığı Devam'
A- A+ PAYLAŞ

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. MGK sonrası yayınlanan bildiride, "Tüm terör örgütleriyle mücadelede kararlılığımızın devamı, uluslararası toplumla koordinasyon ve işbirliğinin önemi bir kez daha vurgulanmıştır" denildi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yayınlanan MGK bildirisinde terörle mücadelede kararlılığın devam ettiğine vurgu yapılırken, ayrıca Suriye'deki gelişmelerin de tüm boyutlarıyla ele alındığı kaydedildi. Bildiride Irak'ta meydana gelen gelişmelerin de toplantıda ele alındığı bildirildi. Son bir hafta içinde Irak'ta yaşanan iç çatışmalarla ilgili olarak da bildiride, "Bu ülkede kalıcı istikrarın tesisine yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmış; Türkiye-Irak ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi yönündeki irademiz teyit edilmiştir" denildi. MGK bildirisinde şu ifadelere yer verildi: 

"Halkımızın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler görüşülmüş, bu kapsamda sarf edilen çabaların kalıcı netice vermesi için alınması gerekli ilave tedbirler değerlendirilmiştir. Tüm terör örgütleriyle mücadelede kararlılığımızın devamı, uluslararası toplumla koordinasyon ve işbirliğinin önemi bir kez daha vurgulanmıştır. Suriye'deki gelişmeler; insani boyutu, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik etkileri de dahil olmak üzere tüm veçheleriyle ele alınmış, bu ülkede dökülen kanın bir an önce durdurulmasına yönelik uluslararası çözüm girişimlerinde gelinen aşama ve önümüzdeki dönemde atılması öngörülen adımlar değerlendirilmiştir. Ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları 200 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da gözden geçirilmiştir. Irak'ta meydana gelen gelişmeler görüşülmüş, bu ülkede kalıcı istikrarın tesisine yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmış; Türkiye-Irak ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi yönündeki irademiz teyit edilmiştir. Ortadoğu barış sürecine ivme kazandırılması doğrultusundaki çabalar ve Filistinli gruplar arasındaki iç uzlaşı sürecinde meydana gelen gelişmeler değerlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız