SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terörle Mücadele Özel Kuvvetler’e Emanet...

A- A+ PAYLAŞ
 
Terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir stratejinin adımlarını atan Türkiye, sınır bölgesini bordo berelilerin komutanlığını yapmış generallere emanet etti..
 
Terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir stratejinin adımlarını atan Türkiye, sınır bölgesini bordo berelilerin komutanlığını yapmış generallere emanet etti. Türkiye’nin Irak sınırındaki kritik görevlere kariyerinde Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış kişilerin getirilmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesinde uygulayacağı yeni stratejinin bir ayağını oluşturuyor.
 
Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırındaki birliklerden sorumlu 2. Ordu Komutanlığı’nın başına geçen yıl Orgeneral Servet Yörük’ün getirilmesinin ardından terörle mücadeledeki en etkili birliklerden biri olan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na da 30 Ağustos’tan itibaren korgeneral rütbesi takacak Tümgeneral Yıldırım Güvenç getirildi. Her ikisi de bordo berelilere komuta etmiş olan bu iki general, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun Doğu ve Güneydoğu gezisine de başından sonuna kadar eşlik etti.
 
Hep Kritik Sorumluluk Almışlardı
 
Terör örgütü PKK ile mücadelesinde yeni bir strateji belirlemek için yol haritasını şekillendiren Türkiye, sınır bölgesindeki birlikleri bordo berelilerin komutanlarına emanet etti. Terörle mücadele kapsamında polis ve askerin işbirliğinin temellerinin atıldığı ve operasyonlara sadece profesyonel askerlerin çıkacağı bir döneme girilirken, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki en seçkin askerleri barındıran Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinde bulunmuş isimler de, son YAŞ kararları çerçevesinde sınır bölgelerinde etkin görevlere getirildi.
 
2. Ordu Komutanlığı’nı 1 yıldır sürdüren eski Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Irak ve Suriye sınırlarını kapsayan bölgeden sorumlu bulunuyor. YAŞ kararları çerçevesinde terörle mücadeledeki en etkin görevlerden birine ise Tümgeneral Yıldırım Güvenç getirildi. 30 Ağustos itibariyle korgeneral rütbesi takacak olan Tümgeneral Güvenç, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevine getirilerek, Hakkâri ve Şırnak gibi kritik bölgelerin sorumluluğunu üstlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız