SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terörü Kınadılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:21
Terörü Kınadılar
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, “İnsanlığa yapılan terör olaylarını kınıyoruz” dedi. 
 
MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, Gaziantep''teki bombalı saldırıyı kınayarak, "Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 9 insanımız hayatını kaybetmiş, 69 insanımız da yaralanmıştır. Kim tarafından ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun sivil/masum insanları bilerek ve isteyerek hedef alan bu menfur terör saldırısını kınıyoruz. Saldırı sonrası bütün yurttaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ederken, saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve geride kalanlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İŞ DÜNYASI PLATFORMU'NDAN..
Bu arada Malatya İş Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları tarafından Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısına ortak tepki gösterilerek, “Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğine atılan her kurşuna karşı durmak üzere toplumun tüm kesimlerini her zamankinden daha fazla birlik ve beraber olmak üzere sağduyulu davranmaya çağırıyoruz” denildi. 
 
Malatya İş Platformu Üyesi TSO Başkan Vekili Sıdık Özdemir, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret B:orsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ve MASİAD Başkanı İbrahim Güngör imzası ile yapılan ortak açıklamada, Gaziantep’te meydana gelen terör olayına tepki gösterilerek, terör örgütüne karşı artık herkesin elinden geleni yapması çağrısı yapıldı. Malatya İş Platformu’nun ortak açıklaması şu şekilde:
 
“Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğine karşı olan hain terör örgütü bir kez daha kanlı yüzünü gösterdi.
 
21.Ağustos.2012 Salı günü Gaziantep ilimizde sivil halkımızı hedef alan hain saldırıyı şiddetle kınıyor Çocukların ölü bedenleri üzerinde siyaset ve terör yapanları lanetliyoruz. Ayni gün Hakkari Uludere de elim bir trafik kazansında vefat eden, Mehmetçik Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diler, Milletimize ve Türk silahlı kuvvetlerimize başsağlığı dileriz. Biz bu insanlık suçuna ortak olmak istemiyoruz. Bizler, bu ülkenin insanları olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Hükümete, Siyasi partilere sesleniyoruz: Artık sözler ve nutuklar yeter. Artık böyle bir insanlık suçu karşısında iç siyaset hesapları yeter. Ülkemizi yönetenlerin Teröre karşı harekete geçmesi için daha ne kadar bebek ölümü, ne kadar sivil kayıp, ne kadar Mehmetçiğimizin şehit olması, ne kadar acı, ne kadar kan ve gözyaşı gerekiyor? Tüm olumsuzluklara rağmen Bizler tüm halkımızı Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğine atılan her kurşuna karşı durmak üzere toplumun tüm kesimlerini her zamankinden daha fazla birlik ve beraber olmak üzere sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Bir kez daha Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diler, milletimize başsağlığı dileriz.”
 
MAFİAD'DAN..

Gaziantep’teki menfur terör olayını Malatya Fikir Adamları Derneği de (MAFİAD) kınadı. 
 
MAFİAD’da dernek yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan MAFİAD Başkanı Hacı Bayram Yılmaz, “Gaziantep’teki menfur olayın başka yerde de yaşanmamasını diliyoruz” diyerek, özetle şunları söyledi: 
 
“Ey Kürt halkının kanat önderleri. Uyanık olun ve Türkiye’nin birliğine ve dirliğine katkıda bulunun. Zalim ve bölücülere meydan vermeyin. Et ile kemiği birbirinden ayırmaya kalkışmayın. Ayıdan post, düşmandan dost olmaz. Düşmanların oyununa gelmeyin .”
 
“Yapılan eylemlerin terör örgütünün, asala örgütü icraatlarıyla aynı olduğunu görüyoruz” diyen Yılmaz, “Haklar meşru yollardan aranmalıdır. Akıllarımızı meşru yollarda kullanalım. Akılınızı ve bilgimizi asla düşmanlara kiraya vermeyelim. Bölünme sevdasından vazgeçiniz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız