SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terörü Kınayan Açıklamalar

A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  ve Malatya Barosu yaptıkları açıklamalarda  terörü kınadılar. 
 
CHP'nin AKP’ye terörün bitirilmesi noktasında her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu belirten Ağbaba yaptığı açıklamada “17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca yolu üzerinde intikal halindeki bir askeri konvoya düzenlenen saldırı sonucu 8 askeri personel ve 1 Geçici Köy Korucusunun şehit olması, 15 askeri personelin ise yaralanmasını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.  Hükümetin kesin ve kalıcı bir çözüm için Ramazan ayı sonrasını tarih göstermesi, hem üzücü hem de düşündürücüdür. Sayın Başbakanın “Ramazan hürmetine sabrediyoruz” cümlesi aynı zamanda AKP’nin teröre bakışının da özetidir. AKP'nin 8 yıllık iktidarı boyunca artan terör olaylarının sonrası olaya yaklaşımı “Ramazanda da bu yapılmaz” ile özetleniyor. Kendi elleriyle yarattıkları çaresizliğe Ramazan'ı kılıf yapma çabasındalar.”ifadelerine yer verdi.
 
Ağbaba,  AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in “Bugüne kadar baktığımızda Kılıçdaroğlu ile ekibinin AK Parti'ye muhalefet ederken teröre ve onun siyasi uzantısına destek olduklarını gözlemliyoruz" şeklindeki değerlendirmelerini de sert sözlerle eleştirerek “İktidarın tüm imkanları ellerindeyken, sorumluluk sahibi olup icranın başında yer almalarına rağmen terörün tekrar hortlamasına sebep olanlar , 8 yıllık iktidarları boyunca terörün bitirilmesi konusunda somut hiçbir adım atamayan iktidar partisi mensupları, hala CHP’yi suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalışmaktadırlar. CHP’yi teröre destek vermek ile suçlamak aymazlıktır. CHP hiçbir zaman akan kan üzerinden politika yapmamıştır. Terörün bitirilmesi, ülkede her vatandaşın huzur içinde yaşaması için gerekli tüm çabalara sonsuz destek vermeye hazır olan partimizi bu kadar çarpık fikirler ile suçlamak kimsenin haddi değildir.” dedi.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Biz CHP olarak terör bitsin diye her türlü katkıyı vermeye , her türlü çabayı göstermeye hazırız." ifadelerini kullandı. 
 
MALATYA BAROSU'DAN AÇIKLAMA
 
Malatya Barosu tarafından yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırıları kınandı. 
 
8 asker ve 1 korucunun şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili Baro'dan yapılan açıklamada şu ifadalere yer verildi.  “ 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde gerçekleştirilen terör eylemiyle ilgili olarak , Bu eylemleri yapanları, meşru dil ve yöntemleri kullanmak yerine şiddete başvuranları; Yaşama hakkı başta olmak üzere diğer bütün hak ve özgürlükleri yok sayanları, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusunda toplumda var olan mutabakatı şiddete başvurarak sabote edenleri, Barış içerisinde ve özgürce bir arada yaşamak isteyen halkımızı karşı karşıya getirenleri, Ülke bütünlüğüne, Türk-Kürt kardeşliğine zarar verenleri nefretle kınıyoruz. Tüm halkımızı ve Dünyayı bir insanlık suçu olan teröre karşı durmaya ve kesin biçimde tavır olmaya davet ediyor; Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız