SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terörün Kanlı Günü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:05:38
Terörün Kanlı Günü
A- A+ PAYLAŞ

Sultanbeyli’deki silahlı saldırıda şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin “Yer yüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak” dedi. 

Sultanbeyli’de polis karakoluna yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde çalışmalarını yürüten polislere yönelik yapılan silahlı saldırıda şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile şehit polisin yakınları ve meslektaşları katıldı.

Şehit Müdür Beyazıt Çeken’in kızı ve yakınları bir süre tabutun başına gelerek son kez babasının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Bu hainler, semalarımızda al bayrağımızın düşeceğini düşünüyorlarsa, ülkemizin bölünebileceğini hayal dahi ediyorlarsa, bilsinler ki; ulaşmak istedikleri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar” dedi.

Altınok şöyle konuştu: “Ülkemizin birlik, beraberliğine yönelik bu tür hain saldırılar polis teşkilatımızın gözünü korkutmamış, korkutamayacaktır. Polislerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına mücadelesine devam edecektir. Bu hainler, semalarımızda al bayrağımızın düşeceğini düşünüyorlarsa, ülkemizin bölünebileceğini hayal dahi ediyorlarsa, bilsinler ki; ulaşmak istedikleri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Şehidimizin değerli ailesi, değerli evlatları; hepimizin başı sağ olsun. Şehitlik yüce dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüksek manevi mertebedir. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir. Onların vatanımız uğruna canlarını verdikleri birlik beraberlik kardeşlik duyguları bizi hiçbir zaman birbirimizden ayıramayacaktır.”

Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Yer yüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak” dedi.

Sorumluların en yakın zamanda yakalanarak hukuk önüne çıkarılacağını belirten Vali Şahin daha sonra şöyle konuştu: "Bir süredir ülkemizde terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırlarda onlarca vatandaşımızı kaybettik, bir o kadar da güvenlik mensubumuzu ve askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Terörün mantığı yoktur, teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Bu hainlerin terör eylemleri ile devletimize ve milletimize dayatıp, sonuç alabileceğini zannettiği hiçbir amacı ve iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını bir kez daha belirtmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak. Vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamamıza engel olamayacaklar. Dün gece Sultanbeyli Polis Merkezimizde Fatih Polis Merkezi'ndeki menfur saldırıda görevini yapmak için giden mesai arkadaşım Beyazıt Çeken hain ve kalleşçe şehit edildi. Biz bu toprakları vatan yapmak için millet olarak binlerce şehit verdik. Vatanımızı savunmak için bir o kadar da şehit veririz. Bundan kimsenin şek ve şüphesi olmasın. Bu hain saldırıyı cesaretlendiren kararlaştıran ve gerçekleştirenler en kısa sürede hukuk önünde hesap vereceklerdir."

Düzenlenen törenin ardından şehit polisin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi.

4 POLİS ŞEHİT..

Bu arada, Şırnak'ın Silopi ilçesinde de teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 4 özel harekat polisinin isimleri belirlendi. 

Edinilen bilgiye göre sabah saat 09.00 sıralarında Silopi ilçesinde güvenlik birimleri tarafından yürütülen çalışmalar esnasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması neticesinde özel harekat polisi olduğu belirlenen Elazığ nüfusuna kayıtlı Resul Kayaoğlu, Ankara nüfusuna kayıtlı Şahin Polat Aydın, Yozgat nüfusuna kayıtlı Savaş Akyol ve Çankırılı Mustafa Yahya Mertcan şehit oldu. Saldırıda polislerin içinde bulunduğu araç parçalanarak kullanılmaz hale geldi.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlarda mayınlı tuzağı kurduğu belirlenen 3 terörist öldürüldü. Bölgede geniş kapsamlı operasyonların devam ettiği belirtildi.

HELİKOPTERE SALDIRI: 1 ŞEHİT..

Genelkurmay Başkanlığı, terhis olan ve izne giden askerlerin helikopter ile nakli sırasında Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açıldığı belirtilerek açılan ateş sonucu helikopterde bulunan bir Jandarma Erin ağır yaralandığı kaydedildi. Olayı müteakip aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen askerin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu açıklandı. Şehit erin Denizlili Doğan Acar olduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.05 sularında 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli olup, terhis olan ve izne giden Erbaş/Erlerin, Şırnak / Beytüşşebap’tan Şırnak / Merkeze helikopter ile nakli esnasında, Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açılmış ve açılan ateş sonucu helikopterde bulunan Kahraman bir Jandarma Erimiz ağır yaralanmıştır. Olayı müteakip aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Kahraman Erimiz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45 sularında şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız