SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terörün Üstesinden Gelinmeli'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:09
'Terörün Üstesinden Gelinmeli'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Huzur ve istikrar olan yere yatırım olur. Terör ve kaos yatırımı etkiler. Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, terörün üstesinden gelinmelidir” dedi. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Yeni görevinize başlayalı 7 ay oldu, gecikmiş bir ziyaret ancak, basın bayramının yıl dönümünü de vesile edip geç de olsa hayırlı olsun ziyaretinde bulundum” diye konuştu.

Gündemdeki konulara da temas eden Erkoç, “Huzur ve istikrar olan yere yatırdım olur. Terör ve kaos yatırımı etkiler. Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, terörün üstesinden gelinmelidir” diyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Terör belasının üstesinden gelinecektir” ifadelerini kullanıp, bu konuda da basına büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Basın kuruluşları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların ülke menfaati için ortak paydada birleşmesi gerektiğini ifade eden Hasan Erkoç, basından sansürün kaldırılışının 107'inci yıl dönümü dolayısıyla basını bir kez daha ülke menfaatleri konusunda duyarlılığa davet etti. MTSO yönetimi olarak yaptıkları hizmetlerden de söz eden Başkan Erkoç, organize sanayi bölgelerinde 22 bin civarında kişinin çalıştığını hatırlatıp, “Bazı sebeplerden dolayı beklenen zamanda hizmete sunulamayan 3.organize sanayi bölgesinde alt yapısı tamamlanan bin 800 dönümlük alanda birkaç fabrika hizmete açıldı. Burada 60’a yakın parsel verdik. 12 bin 500 dönüm olan 1.organize sanayinin devamı 3.organize olarak bilinen yer ilimizin uzun yıllar fabrika arsa ihtiyacının karşılayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Şehrin sorunlarına duyarlı olduklarına parmak basan Hasan Hüseyin Erkoç, “Bir şehrin kalkınmasının sadece ekonomiyle olmayacağının, sosyal ve kültürel kalkınmanın de önemli olduğunun idrakindeyiz. Bu nedenle ortak akla önem verip, sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık ve hep istişareye açık olduk. Sorunlar karşısında duyarlı olup, ülke menfaati için hep çimento vazifesi yaptık” dedi.

“SRC BELGESİ DE VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Malatya’dan, Elazığ ve Sivas’a gidip Elektronik Dijital Belgesi (SRC ) alanların mağduriyetini gidermek için girişimlerde bulunup, bu belgenin Malatya’da da verilmesi için yaptıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirten Erkoç, “Yetki alındı, artık Malatya’da da SRC bölgesi verilecektir” dedi.

Erkoç, Malatya için öncelikli olarak, “Kayısıya alan bazlı destek verilmesi, yeni bir çevre yolunun kısa sürede yapılması, hızlı trenin biran önce gelmesi, barajların sulama kanallarının yapılması, yeni teşvik destek bölgesi uygulanmasına başlanılması” taleplerini tekrarladı.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise gazetelere resmi ilan aracılık hizmetleri yapan BİK’in çalışmaları hakkında Erkoç’a bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız