SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ters Tarafa Düştük'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Malatyaspor'da teknik direktör Ercüment Coşkundere görevi bıraktıklarını açıkladı.

Nurettin Soykan Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Coşkundere, "Bıçak sırtındaydık, ters tarafa düştük" dedi. Coşkundere, Malatyaspor'un geldiği süreci değerlendirerek, "Sezon başında yaşanan olumsuzluklardan dolayı kamp yapamamış bir takımımız vardı. Yine zorunluluktan dolayı kısıtlı bir kadro vardı. Bu mevcut kadro da bulunduğumuz lig için yetersizdir. Dolayısıyla da bazı mevkilere transfer şarttı. Bunun için yönetimle görüştük ve herkes transferin şart olduğu ortak kanısında buluştu. Bu kanının neticesinde transfer yapılması gerekliliği var. Bunun için de transfer tahtasının açık olması gerekiyor. Biz 42 dosya diye biliyorduk ama 43 olmuş. Bu idari bir konudur. Tahtamız kapalı. Sayın başkanımız ve yönetim kurulu aitlik duygusu ve Malatya'ya ait olma duygusuyla hareket ederek, hayret ve hayranlıkla izlediğim bir başarı gösterdiler. Bize aktarılan bilgi doğrultusunda 42 dosyanın ertelendiğini ancak kaleci Eray'ın 120 bin TL'lik alacak sorunu vardı. Bu konunun da halledildiği bizlere bildirildi. Yani 7 milyon 600 bin TL lira olarak değerlendirilirse çok önemli bir başarı olarak değerlendiriyorum. Fakat Adıyamanspor maçı öncesi sorun yaşandı. Maçtan önce transfer halledilmiş gibi oyuncularla görüştük ve anlaşıldı. İyi de transferler yaptık. Ancak yerel yönetimlerden gerekli ekonomik destek sözü alınamadı. Dolayısıyla sıkıntı had safhaya ulaştı" dedi.

Kendileriyle kamp yapan ve Adıyamanspor maçının taktik çalışmasında yer alan 5 oyuncunun Pazar günü maçta oynamadığına dikkat çeken Ercüment Coşkundere, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaşayan bir teknik direktör olarak kendinizi benim yerime koymanızı istiyorum. Kulüpte bulunan tüm oyuncular da Adıyamanspor maçında kimin oynayacağını bilmiyordu. Pazar günü de farklı bir kadroyla çıktık. Bu ortam size ne ifade eder ? Aynı ligde oynadığımız ve 100 kilometre uzağımızdaki Elazığspor için yapılanlar ise ortada. En azından transfer tahtası için gerekli para hemen ödendi. Ayrıca ligde kalması adına da bütçe oluşturuluyor. Elazığspor ile aynı ligde oynuyoruz, aynı puana sahibiz,
Malatya'da onları yendik, deplasmanda da berabere kaldık. Ben, çalıştığım yönetim kurulunun yönetiminden ve şeffaflığından memnunum. Hakikaten birçok kulüpte çalıştım ve kulüp yönettim ancak bu kadar olur. Gerçek söylüyorum, kendi bütçe ve gelen kaynakları doğru kullanma adına iyi bir yönetim sergilediler. Yaptığımız transferlerde öyleydi. Diğer kulüplere göre daha az maliyetle futbolcuları kadromuza katmış durumdaydık. Bu da büyük başarıdır. Maalesef bıçağın sırtında bir tarafa düşecektik, biz ters tarafa düştük. Bu konuda düşürenler bence kendi sorumluluğunu almalıdır"

Türk futbolunda çok önemli bir yeri olduğuna inandığı Malatyaspor'da mutlu bir şekilde çalıştığını ifade eden Coşkundere, "Dışarıdan bizi takip edenler ve bizler, Malatyaspor'un Türk futbolundaki yerinin farkındayız. Bu umutla çalışırken maalesef şehrin içinde yaşayanlar bunun farkında değiller. Bu gerçeği görmek bizleri üzdü. Gelinen noktada sayın başkan ve yönetim kurulu, yerel yönetimlerden destek alamadıklarını ve bu nedenle istifalarını açıkladı. Transfer etmeyi düşündüğümüz futbolcular da şehri terk etti. Destek verilmeyeceği de ortada. Peki, bu mevcut kadro ligde tutunmak için sizce yeterli mi ? Yeterli değil. Gelinen noktada ve bu somut gerçekler çerçevesinde ben ve arkadaşlarım yönetim kurulumuzla konuşarak, sözleşmemizi karşılıklı olarak feshetme kararı aldık. Dolayısıyla bugün itibarıyla severek geldiğim, yaşadığım, mutlu olduğum, her ne kadar sıkıntılar yaşansa da futbol kültürü açısından doğru temsil edilen bir kulüpten Malatyaspor ve Malatya'dan üzülerek ayrılıyorum. Bundan sonraki süreçte Malatyaspor ve Malatyaspor camiasına başarılar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız