SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tersine Göç İçin Çalışmalar Başlayacak"

0
Güncellendi - 2019-05-14 05:19:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da açıklama yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye'deki savaşa ilişkin, "Suriye'nin içerisinde artan gerilim ve çatışmalar nedeniyle oluşan göç hareketleri dolayısıyla sivillerin korunmasına yönelik, ülkemize yeni bir göç dalgası oluşmamasına yönelik çalışmamız yoğun bir şekilde artarak devam ediyor." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayın, "Ramazanda Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla başlatılan kampanyanın sadece Türkiye'de değil, dünyanın 38 farklı ülkesinde yürütüldüğüne dikkati çekti. Kınık, ramazanın kendileri için seferberlik ayı olduğunu dile getirdi.

Kınık, hem hayırseverlerden yardım topladıklarını hem de ihtiyaç sahiplerine el uzattıklarını aktararak, "Ramazanda yaklaşık 15 milyon insana ulaşmayı hedefledik. Ulaşacağımız insan sayısı açısından şubelerimizle, temsilciliklerimizle, gönüllülerimizle, bağışçılarımızla beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz." diye konuştu.

Ramazan ayı öncesinde Gazze'ye ve Suriye'nin İdlib kırsalına saldırılar düzenlendiğini hatırlatan Kınık, çatışmalar nedeniyle Suriye'de ciddi bir göç hareketi yaşandığını belirtti.

- Göç dalgasına karşı Suriye'de yoğun çalışma

Kınık, ülke sınırlarına Suriye tarafından 150 bin civarında insan geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunlara yönelik yeni kamp alanları oluşturulması, mevcut kamp alanlarının kapasitelerinin artırılması ve bu insanlara ramazan ayı süresince özellikle gıda desteği ve iftarlık verilmesi noktasında arkadaşlarımız seferberlik halinde çalışıyorlar. Kudüs'teki ve Gazze'deki daimi delegasyonlarımız aracılığıyla da Filistin'deki yaşanan süreci takip ediyoruz. Oradaki rutin insani desteklerimiz devam ediyor. Afet kapasitesini artırmak için yürüttüğümüz çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor. Suriye'nin içerisinde artan gerilim ve çatışmalar nedeniyle oluşan göç hareketleri dolayısıyla sivillerin korunmasına yönelik, ülkemize yeni bir göç dalgası oluşmamasına yönelik çalışmamız yoğun bir şekilde artarak devam ediyor."

Suriye içerisinde de iftar programları düzenlediklerini, bunun yanında yemek dağıtımlarının da  sürdüğünü belirten Kınık, ülkedeki çadır kapasitesini de artırdıklarını belirtti.

- Tersine göç için çalışmalar başlayacak

Türk Kızılay olarak Suriye'nin içine 2011 yılından beri 100 bin çadır ve 42 bin tırlık malzeme sevkiyatı yaptıklarını belirten Kınık, şunları kaydetti:

"Bu tamamen içerideki kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamaya yönelik destek mahiyetinde. Bu her gün rutin olarak devam ediyor. Çok ciddi bir un sevkiyatımız ve bunları ekmek haline getirip dağıttığımız bir operasyonumuz var. Halihazırda 30'a yakın kampı destekliyoruz. Bu kampların içerisinde bir kısım eskimiş olan çadırları yenileme şeklinde, bir kısım da yeni gelen insanların bu çadırlara alınması şeklinde çalışmalarımız var. Bunların akabinde özellikle Fırat Kalkanı ve Afrin bölgesinde kalıcı konutlar oluşturarak Türkiye’den tersine göçü gerçekleştirmek adına çalışmalarımız olacağını söyleyebilirim. Şu an Türkiye'ye yönelik göç halkası büyük oranda tamamlanmış durumdadır. Bu anlamda içeride yapmış olduğumuz kapasite artırma çalışmalarıyla, Suriye içinde yaşanan göç hareketleri Türkiye'ye yansımadan içeride tamponlanabilmektedir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    bizler ekmek zor buluyoruz iş vermiyorlar bir evde 8 kişi kalıyoruz baba devletin yüklediği borcu ödüyor ana engelli maaşı kira elektrik su perişan halde bize hayatı zehir ettiniz işte yok hangi hilal den neyden bahsediyorsunuz yazıklar olsun bizi bu hale koyan hükümete yazıklar olsun sizlere murat keleş
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    kızılay olarak gelip suriyelilere malatyada iftar vermenizi kınıyorum neden derseniz kendi insanlarımıza fakir olan malatyada neden bir iftar vermediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (4 yıl önce)orhan ince isimli kullanıcı yorumuna
    Beydağı Kampında verilen iftar bağışçılarımız tarafından Suriye kamplarında iftar verilmek üzere yapılan şartlı bağışdan ötürü gerçekleştirilen bir programdır. Bağışçımızın şartı olan bu durum sebebi ile farklı bir yerde verilme imkanımız mevcut değildir. Ancak bununla beraber Ramazan ayının başından bu yana İnönü Üniversitesi Hasta ve Hasta yakınları misafirhanesinde, aynı zamanda Hekimhan'da bir öğrenci pansiyonunda ve yine çeşitli yerlerde toplamda günlük 2.000 kişilik iftar programlarımız devam etmektedir. Katılırsanız iftarlarımızda bu hususu da ayrıca anlatma imkanımız olur. Saygılarımızla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Niyazi Ertaç (4 yıl önce)Av.M. Umut YALÇIN isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Yalçın, Vagon onarım fabrikası hakkında gelişme var mı? Ne zaman istihdam oluşturabilecek. Proje başlangıç ve bitiş tarihi belirlendi mi? Herhangi bir şey yapılmıyor şekilde görünüyor. Bu konuyla ilgili aralıklı bilgilendirme yapılırsa en azından insanlar için faydalı olur. Yoksa seçim yatırımı düşüncesi oluşuyor insanların akıllarında. Selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Devlet ülkemizdeki bütün Suriyeli 17 yaş üstü erkekleri ülkesine savaşa gönderecek mecburen
    0
    0
    Yanıtla
  • Geri dönsünler artık.
    0
    0
    Yanıtla