SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tersine Göç Sağlandı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2010 yılında çiftçi devlet katkılı projeler çerçevesinde, 85 köy ve 95 mezrasındaki çiftçiye el uzatılarak, köylü-devlet işbirliği ile tarımın gelişmesine ve tersine göçe katkı sağladığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İhtiyaçları tespit edilen köylümüze, 325 bin metre sulama borusu temin edilmiş olup, sulama ağı genişletme çalışmalarına devam ediyoruz.
Malatya il özel idaresi; 85 köy ve 95 mezrasındaki çiftçisine elini uzatarak, köylü-devlet işbirliği ile tarımın gelişmesine ve tersine göçe katkı sağladı.
Malatya merkez ve 13 ilçeden birimimize gelen ve uzun yıllardır bekleyen malzeme taleplerinin karşılanması yoluna gidilerek; 325 bin metre pvc boru alımı gerçekleştirilmiştir"ifadelerini kullandı.

"Sulama borusu döşenecek güzergahlar, çiftçiler tarafından hazır hale getirildikten sonra; teknik elemanlarca yapılan kontroller neticesinde alınan malzemelerin yerlerine sevk edilmesine başlanmıştı"diyen Er, arazi toplulaştırma çalışmaları hakkında da şunları söyledi:

"Darende İlçesi Gökpınar arazi toplulaştırma projesi 2006 yılında başlayan Malatya-Darende Gökpınar sulaması arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesinde çalışmalara 2010 yılında da devam edilmiştir. Projede Akçatoprak, Çaybaşı, Gedikağzı ve Karaoğuz köyleri ile Yenice, Balaban ve Aşağıulupınar beldeleri yer almaktadır. 2006 yılından bu yana süren çalışmalar, ödeneklerin yetersizliği nedeni ile projenin hedeflendiği tarihte bitirilmesini engellemiştir. Yoğun girişimler sonrası 2009 yılının sonu itibarı ile gereken ödenek İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanmıştır. Projede 2010 yılının sonu itibarı ile yüzde 66 gerçekleşme sağlanmıştır. 2011 yılında bitirilmesi hedeflenen projeye bugüne kadar 4 milyon 67 bin 178 TL harcama yapılmıştır. Projenin başlangıcından bu yana toplam 175 bin 30 metre yol açılmış ve bu yolların tamamı stabilize malzeme ile kaplanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız