SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tertemiz Hizmetler Bıraktık!'

A- A+ PAYLAŞ

“Ahmet Çakır, Cemal Akın’ın bıraktığı pisliği temizliyor’ diyen AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün iddialarına Cemal Akın yanıt verdi:

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün, AKP'li eski belediye başkanı Cemal Akın'la ilgili, "Ahmet Çakır, onun bıraktığı pisliği temizliyor" ve "İhanet" şeklindeki ciddi suçlamalarına, Akın’dan yanıt geldi. İddialara cevap vermenin hoş bir siyaset olmayacağını söyleyen Akın, “Ancak şunu söylemek istiyorum ki, yaptığımız bütün hizmetleri Malatya halkının huzurunda yaptık ve arkamızda tertemiz hizmetler bıraktık" dedi.

PİSLİĞİN İÇİNDE İMAR DA VAR
Ömer Faruk Öz’ün, hafta sonu katıldığı yerel bir televizyon programında, partisinden eski belediye başkanı olan Cemal Akın hakkında yaptığı suçlamalar haftaya damgasını vurdu.

Ömer Faruk Öz, Akın’ı AKP’ye, milletvekillerine ve Malatya’ya ‘ihanet etmekle’ suçlarken, “Ahmet Çakır, Cemal Akın’ın bıraktığı pislikleri temizliyor" demişti.

Hakkındaki iddialarla ilgili değerlendirmesini almak üzere ulaştığımız Cemal Akın ise, “Cevap vermeye başlarsak bu hoş bir siyaset olmaz. Ancak şunu söylemek isterim ki, her ne hizmet yaptıysak Malatya halkının huzurunda yaptık. Yapılan hizmetler kanuna, mevzuata ve uygulamalara münasip bir şekilde yapılmıştır. Biz arkamızda tertemiz hizmetler ve pırıl pırıl bir Malatya bıraktık. Bütün bunların takdirini Malatya halkına bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Ömer Faruk Öz ise, Doğu Garajı, Hal Binası gibi çok tartışılan projelerin yanı sıra 2 Kasım 2009’da patlak veren İmar yolsuzluğunu da kastettiğini belirtti.

“MALATYA BİR YIL İMARI KONUŞTU”
Televizyon programında bu ifadeleri kullandığını belirten Ömer Faruk Öz, "Pislikten neyi kastediyorsunuz?" şeklindeki soruya, Doğu Garajı, Hal Binası’nın yanı sıra, 2009 yılı 2 Kasım’da patlak veren ve belediyeyi trilyonlarca zarara uğrattığı gerekçesiyle İmar Yolsuzluğu’na konu nedenlerden biri olan ve aynı zamanda, Çakır’ın göreve başlamasıyla ‘haksız kazanç sağladığı’ için kaldırılan, imar yolsuzluğun patlak vermesiyle adı geçen inşaat firmalarından belediyenin kaybını telafi adına yine Çakır’ın başkanlığındaki Belediye Meclisince bir kereye mahsus yeniden uygulamaya konulan ‘Ek yoğunluk transferi’ni kastederek “İmar yoğunluğu ile ilgili yasalarda olmayan bir düzenleme yaptı, ‘imar yoğunluğu’ diye kanunda olmayan bir uygulama yaptı. Daha sonra Malatya aylarca bunu konuştu. Yasaların vermediği bir yetkiyi belediye meclis kararıyla alacaksınız ve Malatya’ya sıkıntı yaratacak işlemler yapacaksınız.

Doğu garajı, hal binası birer pislik değil mi? Orayla ilgili köylülerden, esnaftan, yolculardan bir sürü şikayet geldi. Olaya böyle bakacaksınız. Çaldı çırptı, demiyorum ama burada Malatya’nın parasını rantabl şekilde kullanmadı" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Öz’ün kendisi hakkındaki suçlamalarına cevap vermenin hoş bir siyaset olmayacağını söyleyen Cemal Akın ise, Öz’ün AKP’ye, milletvekillerine ve Malatya’ya ihanet suçlamalarını kabul etmediğini ifade etti. Ek yoğunluk transferinin kendisinden önceki dönemlerde de uygulandığını hatırlatan Akın, “Yapılan hizmetler kanuna, mevzuata ve uygulamalara münasip bir şekilde yapılmıştır. Benden de evvel yapılmış uygulamaları biz de uyguladık. Cevap vermeye başlarsak herhalde hoş bir siyaset olmaz. Ancak şunu söylemek istiyorum ki biz arkamızda tertemiz hizmetler bıraktık" dedi.

Hal binasının satışından gelen 52.5 milyon TL’nin nerelere harcandığının belediye kayıtlarında mevcut olduğunu söyleyen Akın, “Görevimiz boyunca 275 projeyi hayata geçirdik. Bu projeleri hazırlarken, üniversitelerden, bilim adamlarından ve işin uzmanlarından yardım aldık. Bende göreve geldiğimde, eskiden görev yapan arkadaşlarım için hiçbir zaman ‘Şu kadar para bırakmış, bu kadar bırakmış’ demedim. Makam sahibi olanlar şikayet etmezler, çözüm üretirler. Bizim zamanımızda 275 resmi proje yapılmış. Arkadaşlar bakarsa bu paralar kuruş kuruş nereye aktarılmış bilinecek" ifadelerini kullandı.

Akın, ihanet suçlamaları için de “Biz, partinin kuruluş aşamasından itibaren kuruluş çalışmaları içerisindeydik. İnsan böyle eliyle, emeği ile fikri hizmetleriyle içerisinde bulunduğu teşkilatı bütün gücü ile muhafaza etmeye çalışır. Ben aday gösterilirsem 5 yıllık tecrübemle hizmete devam ederim, başka bir arkadaşım gösterilirse 5 yıllık tecrübelerimizi onun hizmetine sunarız. Daha sonra 20’ye yakın televizyon programında bunları tekrar ettik. Anlaşılan o kardeşimiz bu çalışmaları ve konuşmaları unutmuş. Arkamızda pırıl pırıl Malatya bıraktık, bunun takdirini de Malatya halkına bırakıyorum" diye konuştu.

ARŞİV FOTO: Milletvekili Öz (önde sağdan 2.) ve eski başkan Akın (önde sağdan 1.)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız