SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terzi Yunus' Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:11
'Terzi Yunus' Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın eski terzilerinden Yunus Gök vefat etti. Birkaç aydan beri cilt kanseri tedavisi gören Yunus Usta, Yeni Devlet Hastanesinde sabaha karşı yaşamını yitirdi. Gök’ün cenazesi Çırmıhtı Merkez Camisinde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tepecik Mezarlığında toprağa verildi. 

1950 ve 60lı yıllarda Çırmıhtı’da terzilik yapan Gök, daha sonra Sigorta Hastanesinde çalışmaya yine terzi olarak çalışmaya başlamış ve 80li yıllarda emekli olmuştu. Mesleğini bırakmayan Gök, çocuklarıyla ortaklaşa kurduğu işyerinde branda imalatı yapıyordu. Evli ve 4 çocuk babası Gök, eşi ve büyük oğlu ilköğretim müfettişi Kamil Gök’ü daha önce kaybetmişti. 

Gök, asıl mesleğinin yanı sıra Malatya yöre müziğine bir dönem yaptığı katkıyla anılıyor. Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana Bölge Müdürü hemşerimiz Orhan Apaydın, daha önce Malatyahaber.com sitesinde yayınlanan bir yazısında bu katkıyı şöyle anlatmıştı: 

“…Terzi Yunus’u ise (Gök) Malatya Radyosunun faaliyet gösterdiği yıllardan tanırdım. Malatya’da bir tek onda vardı radyo kaydı yapılabilecek Grundig marka bir teyp. Ülkenin kaotik bir döneminde ‘anarşi kurşununa’ kurban verdiğimiz rahmetli Mehmet Yumrutepe ve ekibi çalar, Selahattin Alpay söyler, yine rahmetli olan Dilaver Uyanık anonsları yapardı. Terzi Yunus teybine kaydeder, bantları radyoya gönderirdi. Tamamı gönüllü idi bu hizmetlerin. Yöre müziğine kalıcı kayıtlar, o yılların emeğini taşır.”

Terzi Yunus, ayrıca 70li yılların ortalarında Çırmıhtı’ya televizyon yansıtıcısının getirilmesi için çaba harcayan kişiler arasında gösteriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız