SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tesadüf Çarpıtıldı!.'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Karaduman, bazı yaygın gazetelerde yayınlanan “Kılıçdaroğlu’nun mektubu” ile ilgili haberin yanlış yansıtıldığını söyledi.

Karaduman, mektubun iletildiği aile mensuplarıyla birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında, “Bazı basın yayın organlarında, yer alan haberlerde CHP Malatya İl kadın kolları üyelerinin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Aralık 2010 tarihli aile sigortasını anlatan yeni yıl mesajlı mektubunu anlatmak üzere; ilimizin Yeşiltepe semtinde Kaya ailesini ziyaret ederek bu mektubu okumuşlardır. Ancak bu haber basınımıza yanlış aksettirilerek sanki taziye evi ziyaret edilmiş gibi anlatılmıştır” dedi.

“ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUZ”
Karaduman, olayın özünü şöyle açıkladı: “Kadın Kollarımız, taziye olayını orada öğrenmişlerdir. Kaya ailesi 5 çocuklu bir ailedir. Hiçbir sosyal güvencesi bulunmamaktadır. Aile çocuklarından birini 14 Aralık’ta bir trafik kazası sonucu kaybetmiştir. CHP Kadın Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin Kaya ailesini ziyaret etme amacı, Genel Başkanımızın mektubunu iletmek ve aile sigortasını anlatan mesajını okumaktır. Kadın kolları aileyi ziyaret ederek mektubu okumuştur. Tüm gerçek bundan ibaret iken, basında yer alan ‘Gaf’ ve ‘tuhaf hareket’ adlı değerlendirmeleri üzüntü ile görmekteyiz.”

Kaya ailesine okunan mektuba değinen Karaduman, “Bu yazı 31 Aralık 2010 tarihinde saat 16.00’da 81 ilimizde bütün kadın kollarımız olarak ailelerle gönderilmiş. Hepimiz bir kapıyı çalarak ailelere bu mektubu ilettik. Bundan da nemalanlar çok ayıp etmişlerdir diyoruz, başka da diyecek bir şey yok” dedi.

TESLİM KAYA: BU BİR TESADÜF
Karaduman’ın açıklamasının ardından Kaya ailesinden Teslim Kaya’ya bir gazetecinin “Siz bu mektubun okunmasından bir rahatsızlık ya da skandal gibi bir olay algıladınız mı? Yani sizi rahatsız eden bir şey var mı, bugün gazetelerde çıktığı gibi algıladınız mı?” sorusu üzerine Kaya şunları söyledi: “Bu bir tesadüf, o mektubu bir aileye teslim etmek üzere geldiler. Biz de taziyedeydik, sadece yanlış anlaşılma olmuş.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız