SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tesadüf mü, Provokasyon mu?

A- A+ PAYLAŞ
Turgut Özal Camii'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayın bir benzerinin de bugün Paşaköşkü Camii'nde olduğu, cumhuriyet ve Atatürk aleyhine konuşmalar yapan vaizin cemaatin tepkisi üzerine konuşmasını yarım bırakarak camiden ayrıldığı öğrenildi. Bir hafta arayla meydana gelen olaylar, bir provokasyon ihtimalini akıllara getirdi.
 
Paşaköşkü Camii'nde vaaz veren bir kişinin, cumhuriyet ve Atatürk aleyhine konuşmasına cemaatin tepkisi üzerine, konuşmacının kürsüden indiği, namazı müezzinin kıldırdığı öğrenildi. 
 
2 Eylül Cuma günü Turgut Özal Camii'nde, 9 Eylül Cuma günü de Paşaköşkü Camii'nde meydana gelen ve "provakasyon" olduğu değerlendirilen benzer olayların başka camilerde olup olmadığı konusunda bilgi edinilemezken, Emniyet Müdürlüğü ve Müftülüğün bu konuda hassas davranarak, halkı kışkırtmak isteyenleri saptayıp, haklarında işlem yapması gerektiği ifade ediliyor.
 
Turgut Özal Camii'ndeki olayın, caminin kadrolu imamının yurt dışında olması nedeniyle müftülük tarafından bu camiye vekaleten görevlendirilen kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlenirken, Malatya Müftülüğü'nün bu konuda ne tür bir işlem yaptığı da merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız