SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tesadüf mü?

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'ye giden Türk yardım gemisi Mavi Marmara'yı vurması ile İskenderun'da deniz üssüne yapılan PKK saldırı arasında bağlantı olup olmadığı merak ediliyor.

Kamuoyunda saldırının yarattığı sarsıntının ardından 'tesadüf mü' tartışmaları başladı.

Konuya ilk vurgu yapanlardan biri de Saadet Partisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu: "İsrail operasyonlarının olduğu bir anda İskenderun saldırısını olması çok manidar" dedi...
14:43 | 31 Mayıs 2010

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği operasyonun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısına ilişkin, "Kabul etmek mümkün değildir, insanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa olsun asla mazur gösterilemez" dedi.

Ayrıca " İsrail operasyonlarının olduğu bir anda İskenderun saldırısını olması çok manidar" dedi...

Gündemdeki konuyla ilgili Saadet Partisi de İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamayla İsrail'e sert tepki gösterdi.

Kurtulmuş, 'İsrail'in yaptığı kanunsuz uygulamalarının her adımının hesap verildiği bir döneme gireceğimizi umuyorum' dedi. Hayatını kaybedenlerin kanları hürmetine Filistin'deki masum insanların acıların son bulmasını temenni eden Kurtulmuş, İskenderun'da meydana gelen terör saldırısı ile İsrail'in saldırısının zamanlamasına dikkat çekti. Kurtulmuş,' İlginç ve manidar tesadüfe dikkat çekiyorum. Türkiye'de de şehitler verdik. Türk Deniz Kuvvetleri'nden İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığı'na karanlık saldırı yapılmasından sonra İsrail'in konvoyu taciz etmeye başlaması inşallah tesadüftür. Ama bu hain saldırırda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

"BU TAVIRLAR HİTLER'E, FİRAVUNLARA RAHMET OKUTACAK TAVIRLARDIR"

' Yüreğinde gönlünde insanlık bulunan hiçbir kimse tarafından hukuki bulunması mümkün değil' diyen Kurtulmuş,İsrail'e verilecek tepkilerin neler olması gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş şöyle konuştu: 'İsrail uluslararası alanda yalnızlaşacak ve destek bulamayacaktır. Bunun karşısında dünyanın dört bir yanında haktan insanlıktan yana olan barbarlığa karşı olan bir insanlık cephesi oluşacaktır.Bizim milletimiz azınlıklarına hürmetkar davranmıştır. Evet tansiyon yükselmiştir. Şehitlerimizin gelmesiyle tansiyon iyice yükselecektir. Bu ülkede yaşayan Yahudi azınlıklara en ufak bir taciz yada zarar verecek meselenin ortaya çıkmamasıdır. Bizim tarihimiz Yahudilerin koruyucu şemsiyesidir. Bu tavırlar Hitler'e, Firavunlara rahmet okutacak tavırlardır. Hitler'in o kadar büyük gücü bile hak ile yeksan olmuştur. Bu uzlaşmaz tavırları da hiç zannetmesinler ki hak ile yeksan olacaktır. Dünyaya holokos müzeleri yapanlar bu müzeleri neden yaptıklarını hatırlasınlar. Bu gemileri batırsalar da Müslüman milletlere işlenmiş bu zulümler bu gemiler birer holokos müzeleri olarak kalacaktır. Yapılması gerekenler derhal diplomatik saldırganlığını önleyecek bir cephenin oluşturulması zorunludur. Bu kadar açık bir saldırganlık insanlığa yapılmış olup dünyada İsrail'e karşı diplomatik bir korumanın sağlanması zorunludur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanması gerekirdi. İslam Konferansı Örgütü, Avrupa Parlamentosu, Arap Birliği, NATO, Kızılhaç, Af örgütü gibi küresel güçler derhal toplanmalı. Bu konuyu barışçıl şekilde sonlandıracak adımları atmalıdır.Türkiye'nin İsrail büyükelçisi geri çekilmelidir. İsrail büyük elçisi geri gönderilmelidir. Uluslararası savaş suçları mahkemesinde suç duyurusunda bulunulmalıdır. Bu yardım gemileri limanlara yanaşmak üzere. Şehit edilen kardeşlerimiz nasıl şehit edildi. Deliller nedir?. Karartılması tehdidine karşı uluslararası camia harekete geçirilmeli ve bu gemiler tarafsız ülkelere gönderilerek deliller toparlanmalı' diye konuştu. Önümüzdeki günlerde İstanbul'da büyük bir miting düzenleyeceğiz. Gazze mitinginde olduğu gibi Türkiye çapında olacak ve partiler üstü bir miting olacaktır' "

İSRAİL'İN YAPMIŞ OLDUĞU İŞİN DOĞRU VE YANLIŞLARINI AYIRMAYACAĞIZ"

'Arkadaşlarımız çok güzel duygularla yola koyuldu' diyen İnsani Yardım Vakfı genel başkan yardımcısı Veysel Başar ise , 'Ama maalesef siyonist İsrail rejiminin sorumsuz politikalarının sonucu olarak gemilerimize el konulmuş durumdadır' şeklinde konuştu. Operasyon sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Başar,! Cenab-ı hak bizleri de onların açtığı yoldan ayırmasın. Yardım gemilerinde herhangi bir saldırı aletini bir yana bırakın kendilerini savunmaya yönelik alet yoktu. İsrail isteseydi bu gemileri kendi savaş gücüyle istediği limana çekip götürürdü. İsrail'in yapmış olduğu işin doğru ve yanlışlarını ayırmayacağız. Çünkü hiçbir doğru yanı yok. Siyonist İsrail 40 yıldır böyle çalışıyor, davranıyor. Hiçbir sorumlu tarafı yok. İnsanlık suçu işlemekte behis görmüyor. Tamamen insani amaçlarla yola çıkmış arkadaşlarımız var. Başka hiçbir emelleri yok. Ama İsrail siyasi münahazaraları bildirerek müdahale etmişti. Gazze limanının 79 mil açığında müdahale edildi. Tamamen uluslararası karasuları demek. Müdahale hakkının bulunmadığı güvence altına alındığı sularda müdahale ettiler. Gazze toprakları İsrail toprakları değildir' diye konuştu.

NEZZAL DA ORADAYDI

Bu arada Hamas Siyasi Şube Sorumlusu Muhammed Nezzal,de partiye geldi. Ancak kameraların karşısına geçmedi. Nezzal toplantı sonrası aracına binerken görüntülendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız