SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tesadüfen Kaleye Geçti Şampiyonluk Yaşadı

0
Güncellendi - 2017-10-30 06:08:43
Tesadüfen Kaleye Geçti Şampiyonluk Yaşadı
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Selim Karadağ, tesadüfen başladığı ampute futbolda kariyerine Avrupa şampiyonluğu sığdırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Malatyalı Selim Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporla her zaman iç içe olduğunu ve birçok branşta mücadele ettiğini belirtti.

Daha önce de futbol oynadığını ifade eden Karadağ, şöyle konuştu:

"Halı saha işletiyorduk. O dönem Ali hocanın çalıştırdığı ampute futbol takımı bizim sahada antrenman yapmaya başlamıştı. Hoca kolumun kısa olduğunu fark edince dedi ki 'Sen neden kalede durmuyorsun.' Durayım mı dedim, 'Evet' dedi. Ligin bitimine 7 hafta kalmıştı, bunun 5'inde haftanın kalecisi seçildim. Oradan milli takıma gittim. Tesadüfen oldu. Ondan sonra gelişen süreç buralara geldi."

Selim Karadağ, Avrupa şampiyonluğuna yoğun bir çalışma sonucu ulaştıklarını anlattı.

Bu süreçte takım arkadaşlarının evlerinden, çocuklarından uzak kaldığını, hatta evlenen bir arkadaşının düğününden bir gün sonra kampa katıldığını kaydeden Karadağ, "Biz 18 kişiydik, 13 oyuncu ve 5 kişilik teknik ekip ama bir bütün olmuştuk. Bizim en büyük avantajımız bir olabilmekti." dedi.

- "Dünyaya çok açık ve net bir mesaj oldu"

Selim Karadağ, 45 bin kişi önünde şampiyon olmanın kendilerine ayrı bir gurur verdiğini dile getirdi.

Karadağ, kendisinin ve takım arkadaşlarının daha önce de başarılarının olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şampiyonanın ülkemizde yapılması, aynı zamanda ilk resmi Avrupa Şampiyonası olması dolayısıyla halkımız bir bütünleşme gösterdi. Gerekli miydi? Gerekliydi bence. Dünya şunu gördü, bu ülkede öyle insanlar var ki görüşleri, dinleri, takımları ne olursa olsun, bu ülkeyle ilgili bir şey olduğu zaman 24 saat içinde milyonlarca insanı bir araya getirebilir. Bu da dünyaya çok açık ve net bir mesaj oldu. Bu manada da biz çok mutluyuz."

- "Çık sahnede yer al"

Selim Karadağ, engelli bireylerin evde oturmamaları gerektiğini söyledi.

Herkesin kendi yeteneğine göre mücadele etmesi gerektiğini aktaran Karadağ, "Yeteneğin neye varsa o yönde kendini eğit ve çık sahnede yer al. Sana hiçbir şey engel olamaz. Yeter ki iste. Benim hayalim kalabalık tribünlere top oynamaktı, 39 yaşında ulaştım buna. Benden ne eksiğin var? 'Gel sende hayatın içerisinde bir yer kap' diyorum." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • halil (6 yıl önce)
    helal olsun kral adam...
    0
    0
    Yanıtla