SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tescilli'' 13 Evden Biriydi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın "Beşkonaklar" diye de bilinen Sinema Caddesi'ndeki "Kültür ve Sanat Eseri" olarak tescilli 13 evden biri, mülk sahibi tarafından yıktırılmaya başlandı. Mahkeme konusu olan "metruk" evdeki yıkımdan haberdar olununca çalışmalar hemen durduruldu, ancak 13'üncü evin büyük kısmı yok olmuştu..

DAVA KONUSU EVDE YIKIM..
Edinilen bilgiye göre, Sinema Caddesi'nde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca eski eser olduğu tescil edilerek koruma altına alınan tarihi evin bir bölümü, Ankara İdare Mahkemesi'nin verdiği karar nedeniyle ev sahibi tarafından yıkıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Müze Müdürü Enver Üstündağ, "Sinema Caddesi'nde bulunan ve bakanlığımızca tescil edilen tarihi bir ev, sahibi olan Hikmet Özhan tarafından Ankara İdare Mahkemesi'nde alınan karar nedeniyle yıkılmak istendi.

Yıkımdan haberdar edilir edilmez, olaya müdahale ettik. Ancak evin bir bölümü tamamen yıkıldı. Bakanlığımızın, İdare Mahkemesi'nin verdiği karar için Danıştay'a itiraz başvurusu var. Yıkım için üst mahkemenin vereceği karar beklenilmeliydi" dedi.

Müze Müdürü Enver Üstündağ, müzeye yaklaşık 250 metre mesafedeki evde başlatılan yıkımın durdurulduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiğini söyledi.

AYNI BÖLGEDE TESCİLLİ 13 EV..
Malatya'nın yerli halk arasında "Beşkonaklar" olarak bilinen Sinema Caddesi'nde, "Beşkonaklar"ın yanı sıra, karşı sırada, "tarihi, kültürel ve sanatsal" eser olarak kabul edilerek "Kültür Varlığı" tescili yapılmış 8 özgün mimarili eski ev bulunuyor.

Bazılarında halen oturulan, bazıları da "harabe" durumdaki evler, bir süre önce ÇEKÜL önderliğinde hazırlanan bir proje kapsamında değerlendirilmesi önerilen, buna ilişkin planlamaları yapılan evler.

13 ev içerisinde yer alan ve sahibi tarafından başlatılan yıkımı durdurulan ev, Sinema Caddesi'nin Fuzuli Caddesi kavşağına en yakın olanıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız