SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşekkür Edeceklerine!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Esenlik Şirketi'nin Et İşleme Tesisi'nde "uyanık" bir kameramanın çektiği, et işlemede kullanılan bıçakları tezgah altında ve yerde gösteren görüntü, belediyecileri ve şirket yetkililerini kızdırdı! Belediyecilerin, işini yapan bir kameramanın "kamu yayıncılığı sorumluluğu" adına saptadığı görüntüye tepki göstermeleri tepki gördü.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi’nin Soğuk Hava Deposu ve Et İşleme tesislerinin geçtiğimiz hafta basın mensuplarına gezdirilmesi sırasında, kesim yapılan bıçakların bir TV kameramanı tarafından görüntülenip bazı yazılı basın organlarından da yayınlanmasının ardından Esenlik Genel Müdürlüğü, kesimhanede gerekli önlemleri ve hijyen kurallarını arttırmak yerine görüntülerin çekilip yayınlanmasına tepki gösterildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta basın mensuplarıyla birlikte tesiste inceleme yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şirketin soğuk hava ve et işleme tesislerine 350 bin TL tutarında yeni makineler alındığı, yapılan işlemlerin el değmeden hijyenik bir ortamda yapıldığını söylemesine rağmen et kesimi yapılan bıçakların tezgah altlarında ve yerlerde atık vaziyette olduğu gözlendi.

‘Güvenmekte Haklısınız’ sloganı ile Malatya’da yaklaşık 17 markete et dağıtan Esenlik Şirketi’nin kesimhanesinde çekilen bu görüntülerin basına yansımasının ardından, kesimhanede gerekli hijyenin sağlanması için çalışması gereken Esenlik Şirketi, bunu yapmak yerine kesimhanedeki bıçakları görüntüleyen basın mensuplarına ‘Neden burayı çektiğiniz’ şeklinde baskı yaptığı iddia edildi.

Öte yandan Esenlik Şirketi Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi, olayı haber yapan gazetecilerin de gazetecilik yeteneklerini eleştirirken, Genel Müdür Hacı Uğur Polat ise telefonlara yanıt vermedi.

FOTOĞRAFLAR: Belediye başkanı ve beraberindekilerin, Et İşleme Tesisleri'ne "hijyen" önlemleri almadan maskesiz girmeleri dikkat çekerken, bir kameraman da et tezgahının altındaki bıçakları görüntüledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız