SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşekkür İçin Birşey Yapmadık"

0
Güncellendi - 2016-08-06 19:33:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yenikapı’da yapılacak olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne HDP’nin çağrılmamasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Ağbaba, “Darbeye karşıyız ama Türkiye’nin ayrıştırılmasına da karşıyız. HDP’nin mitinge çağrılmamasını doğru bulmuyoruz. HDP’yi beğenmeye bilirsiniz ama ona oy veren insanları dışlayamazsınız, bir kenara atamazsınız, atmamalısınız” dedi.

“15 TEMMUZ AKŞAMI BİRÇOK GERÇEK ORTAYA ÇIKTI”

15 Temmuz darbe girişimine Türkiye’nin göstermiş olduğu tutumun önemli olduğuna dikkat çeken Ağbaba, “Siyasi partilerin tamamı darbeye karşı çıktı. Halkın tamamının darbeye karşı çıkması ve kabul etmemesi gibi önemli gelişmeleri gördük” diye konuştu.

Veli Ağbaba, 15 Temmuz akşamı birçok gerçeğin ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda göstermiş olduğumuz tutum, geçmişteki tutumlarımızdan farklı değildi. Maalesef 14 yıl boyunca AKP, kendi tarihini yazıp, anlatarak, kendi elindeki medya imkanlarını kullanarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni halkın gözünde farklı bir parti olarak göstermeye çalıştı. Belki bunda başarılı da oldu. 14 yıl boyunca tek yaptığı şey, Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamaktı. Ama 15 Temmuz akşamı yaşananlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl bir parti olduğunu özellikle AKP seçmenlerine gösterdi.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN TARİHİ DARBELERLE MÜCADELEYLE GEÇMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin darbelerle mücadelelerle geçtiğini dile getiren Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin demokrasi tarihi olduğunu belirtti.

Veli Ağbaba, 15 Temmuz akşamı CHP’nin demokrasiye ve parlamenter demokrasiye sahip çıktığını kaydederek, “Hem Türkiye hem de dünyaya kendi tecrübesini aktararak, darbenin karşısında durdu. AKP kanadından teşekkür ediyorlar. Biz kendi geleneğimizin gereğini yaptık, teşekkür için bir şey yapmadık. Birkaç günden beri tartışılan mitinge gitme kararı alındı. Bu miting şimdiye kadar cumhurbaşkanının bir mitingi gibi gösteriliyordu. Bizim resmi muhatabımız hükümetin başından davet gelince bu tartışıldı ve mitinge katılma kararı verildi. Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz akşamından buyana geçmişteki her türlü eleştirisini saklı tutarak, geçmişte Türkiye’nin bu noktaya gelmesindeki sorumluluğun AKP’ye ait olduğunu parantez içerisine alarak, altını çizerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. 15 Temmuz’dan beri Türkiye’de demokrasinin, parlamenter demokrasinin güçlenmesi, Türkiye’deki gerginliğin azalabilmesi için üzerine ne düşüyorsa fazlasını yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“AKP’NİN ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli bir adım atarak, mitinge katılma kararı aldığını kaydeden Ağbaba, şunları söyledi:

“AKP’nin de adım atmasını bekliyoruz. Derhal ‘topçu kışlası’ inadından vazgeçilmelidir. Bir taraftan kışlaları kapatacaksın, bir taraftan kışla açacaksın. ‘Topçu kışlasının’ yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Eğer normalleşecekse Türkiye, muhalefet üzerine düşeni yapıyor. Türkiye normalleşecekse üçüncü köprünün ismi mutlaka değiştirilmelidir. Eğer normalleşecekse Türkiye, muhalefetin eleştirmiş olduğu 4+4+4 mutlaka revize edilmeli, değiştirilmelidir. Eğer Türkiye normalleşecekse, AKP geçmiş uygulamalarından vazgeçmelidir.”

Ağbaba, mağdur olan insanlarının haklarının takipçisi olduklarını kaydederek, “65 bin üniversite öğrencisi ne yapacaklarını şaşırmış durumda. YÖK her gün karar değiştiriyor. Hiçbir öğrencimiz mağdur edilmemelidir. Devletin görevi de budur. Çünkü o üniversitelerin açılma iznini devlet vermiştir. 65 bin üniversite öğrencisinin mağdur edilmemesi gerekiyor” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

veliağbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali Emre Temiz (7 yıl önce)
    Hergun sehit cenazeleri gelirken sırtini pkk ya dayadigini soyleyen elestirmeyen bir partinin ne isi var. Artik chp su hdp savunuculugunu birakmalidir bu partiyi mahvediyorsunuz. 200 puanla parali okuyan universiteli yine ayni puanla kaldigi yerden omuyacak dedi bunun neresi yanlis sayin vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ali (7 yıl önce)
    Hergün kaç şehit oluyor haberin var mı hdp dediğin de fetö gibi israil abd nin iti piyonu bir alevi kürt olarak söylüyorum bunları...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizler gibi bilinçli, vatansever, kardeşçe yaşamayı isteyen ve seven alevi kürtlere ihtiyacımız var. Gelin bir olalım, kardeş olalım, tıpkı eskilerde olduğu gibi. Babaannelerimiz, dedelerimiz hep kardeşti, hep birlikteydi, mahallede kazan kaynar hepimiz o kazandan yer içerdik. Lokmalara hep birlikte katılırdık. Ramazanda gündüz vakti dışarıya koku veren yemek yapılmazdı. Muharremde hep birlikte oruç tutarlardı. Ne farkımız var hepimiz biriz. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    şu hdp sevdanızdan da vazgeçseniz ne güzel olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı.. (7 yıl önce)
    Ne işi var HDP'nin sayın vekil terörist cenazesine katılanların sırtını PKK terör örgütüne dayayanların cumhuriyet mitinglerinde işi yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin önal (7 yıl önce)Malatyalı.. isimli kullanıcı yorumuna
    katılıyorum çok yerinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Malatyalı.. isimli kullanıcı yorumuna
    Meclis'te dört partinin darbe karşısında durması ve ortak bildiri yayınlaması hdp yi aklamıyor. Bebek katili örgüt ile arasına mesafe koymadıkça Türkiye partisi olamaz. 8 Haziran günü "ateşkes bitmiştir" diyen yılanın karasına karşı demokratik gücünü kullanıp " inadına barış " söylemini bu eşkıyaya karşı kullanabilseydi Türkiye partisi olurdu. Olmadı , ipi Kandil'de olan bu parti hendekçilere birde " meşru müdafa " diye sahip çıktı. Veli bey sizin demokrasi sevdalısı olduğunuzu biliyoruz. Herzaman mazlumun yanında Hüseyni bir duruş ile zalimin karşısında olduğunuzu da biliyoruz. Toplumu ayrıştırmamak adına bu söylemleri kullandığınızda biliyoruz. Şehit haberleri geldikçe , ocaklara ateş düştükçe bu Bebek katili örgütün sivil uzantısı halkın gözünde aklanamaz. Doğuda halk bu eşkiya sürüsünden bıkmış.
    0
    0
    Yanıtla