SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşekkür Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:10
Teşekkür Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, işyerlerini hijyenli hale getirip hizmet kalitesini yükselten işyerlerinin ziyareti kapsamında, Paşaköşkü Caddesi'nde balık ve tavuk pişirme üzerine dükkanı bulunan Ali Ekber Güler adlı esnafı ziyaret etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, işyerini yenileyerek hijyen kurallarına uyan Güler’i tebrik ederek, tüm esnaftan beklentisinin müşterinin beklentilerine göre işyerini dizayn etmek olduğunu söyledi. Keskin, "Arzu ettiğim, esnaftan beklentim bu gibi güzel işyerlerinin açılması. Gelecek müşteri bizim velinimetimizdir. Biz esnaf olarak böyle biliyoruz. Biz marketler gibi müşterimize bakmayız, esnaf gözüyle bakarız. Mutfakta olan tezgahta olan pırıl pırıl olacak. İnsanlar işyerine geldiği zaman mutfağı ve yemeği yapanı görecek. Yediğini gönül rahatlığıyla yiyecek. Esnafımız mutfaklarını ve tezgahlarını müşterisine göstermelidir" dedi.

"AVM’ye bir ilin ihtiyacı varsa, bunu yapmak zorundayız. Ama bizim istediğimiz ve karşı çıktığımız şubelerdir. 4 tane esnafı, 4 tane bakkalı, 4 tane manavı bir arada gördüğü zaman hemen bir binanın altını yıkıp, taşıyıcı duvarları yıkarak, yangın merdiveni koymadan, giriş ve çıkışları standartlara göre yapmadan, otopark alanı bırakmadan, tek kapıdan giriş çıkış konan marketlere izin veren mahalli idarelere karşıyız. Biz esnaf içinde sınırlandırma istiyoruz. Eğer bir caddenin üzerinde 3 tane balıkçı varsa, buraya 5 tane balıkçı açılmasına izin verilmemeli. İnsanlarımız fiyatta değil, hizmette ve kalitede yarışmalı. Esnafın beklentisi bu" diyen Keskin, haksızlığın giderilmesini istediklerini, verilen enerji, su ve SSK teşviklerinin esnaf içinde uygulanmasını istediklerini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Haksızlığı gidersinler biz ayakta kalırız. Biz 800 yıl nasıl ayakta kalmışsak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta kaldığı sürece biz de ayakta kalırız. Ancak esnafı bitirme noktasına getiren haksız rekabet ve haksız teşvikler önlenmelidir. Ama kimse esnafı terbiye etmeye kalkmasın, kimse esnafı hizaya getirmeye kalkmasın. Çünkü esnaf terbiyesini ahilik kültüründen almıştır."

Keskin daha sonra diğer örnek esnafı ziyaret ederek, tebrik etme ziyaretlerini sürdüreceğini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız