SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşekkürler Bahadır Başkan..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda devir teslim töreni yapıldı. Malatya konularına ilişkin cesur, ciddi, akılcı ve objektif çıkışlarıyla, müdahalesiyle Malatya'daki meslek kuruluşlarının başkan düzeyindeki yöneticileri arasında farklı bir yere sahip olan Mustafa Bahadır Altaş (üstteki fotoğrafta soldaki), 7 yıldır sürdürdüğü oda başkanlığı görevini, TÜRMOB Disiplin Kurulu'na seçilmesi nedeniyle, yönetim kurulundan Bahattin Ülger'e (aynı fotoğrafta sağdaki) devretti.

TÜRMOB'un 20. Olağan Genel Kurulu'nda Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, görevi Bahattin Ülger'e teslim etti.

ALTAŞ'IN VEDASI..
Oda binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş, "01 Ocak 2003 tarihinden itibaren Malatya SMMMO Başkanlık görevini yürütmekteyim.

23-24 Ekim 2010 tarihinde Ankara’da yapılan Üst birliğimiz olan TÜRMOB’ ün 20.olağan seçimli genel kurulunda Malatya’mızı ve Bölgemizi temsilen 3 yıllığına görev yapmak üzere TÜRMOB Disiplin Kurulu üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım. 3568 sayılı meslek yasamız gereği her iki görevi birlikte yürütemeyeceğim için 26.10.2010 tarihinde Malatya SMMMO Başkanlık görevinden resmi olarak ayrılmış bulunmaktayım.

2003 Yılından bugüne kadar Malatya SMMMO başkanlığı görevinde bulunduğum sürede Meslektaşlarımın bana duymuş oldukları güven ve vermiş oldukları destekle elimden geldiğince hem mesleğimizin hem de Malatya’mızın sorunlarına çözüm üretmeye gayret sarf ettim. Siyasi endişelerden uzak objektif olarak sorunlara yaklaştım doğru bildiğim ve inandığım konularda her zaman en doğru olanı yaptığıma inanıyorum.

Olağan üstü bir dönemde ve zor şartlarda devir aldığım oda başkanlığı görevini odamızın imkânlarını en iyi şekilde değerlendirerek maddi manevi ve fiziki anlamda ilimize yakışır bir Meslek kuruluş olmamız için benimle birlikte oda kurullarında görev alan çalışma arkadaşlarımla en iyisini yapmaya çalıştık.

Malatya SMMMO Başkanlığını bıraktığım bugünde geriye dönüm baktığımda birçok güzel çalışmaları gerçekleştirdiğimizi görmekteyim bunun içinde gönül rahatlığı ile Meslektaşlarımdan almış olduğum emaneti gerçek sahipleri olan sizlere tevdi etmekteyim.

Görevde olduğum sürede geçmişin bir muhasebesini yaptığımda o gün için çok zor olan birçok çalışmaları gerçekleştirdiğimizi görmekteyim. Bu hiç zaman bizim için yeterli olmadı bundan sonrada olmayacak bizim başlattığımız bu çalışmaların yeni dönemde görevi devir ettiğim ve kendilerine inandığım çalışma arkadaşlarım ve oda kurulları tarafından devam ettirileceğine inancım tamdır. Tüm meslektaşlarımın geçmişte bana vermiş oldukları destek ve güveni yeni dönemde de görevi devir alan arkadaşlarıma vermelerini isterim. Bugün burada bir nöbet değişimini gerçekleştiriyoruz dün oda başkanı olarak hizmet etmekten onur duyduğum bu Mesleğe ve sizlere bugünden sonra bir nefer olarak hizmet vermeye devam edeceğimden hiç şüpheniz olmasın.

Dünya gelişmekte ve ülkemizde yirmi yıllık bir örgütsel yapıda bulunan Muhasebe mesleği için yeni bir dönem başlamaktadır. Bilişim ve teknolojik gelişimler her zamankinden daha çok Muhasebe ve Denetimi mesleğini etkin kılmaktadır. Gelinen bu süreçte küresel ekonomi ve kayıtlı dışı ile mücadele önem kazanmakta olup genç ve eğitimli bir nesil bu mesleğin geleceğini şekillendirecektir. Bu nedenle aramıza yeni katılan ve mesleğe yeni katılacak olan tüm genç arkadaşlarıma önerim mesleki anlamda örgütsel katılımcılık ruhunuzu her zamankinden daha çok ön planda tutun sizler mesleğinize sahip çıktıkça gelecek ülkemiz ve sizler için daha aydınlık olacaktır.

Görev bulunduğum süre içinde benden hiçbir fedakârlığı ve desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma, Görev süremde birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğum Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri ile üst birlik delegelerine Odamız çalışanlarına, sonsuz şükranlarımı sunarım.

Mesleğimiz gereği birlikte çalıştığımız başta Vergi Dairesi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğü, Bölge Çalışma ve İŞ-KUR Müdürlükleri ve çalışanlarına, Ayrıca, Odamız faaliyetlerini kamuoyuna ulaştırılmasında bizlere katkı sağlayan görsel ve yazılı basınımıza, Malatya’nın sorunlarının ve çözüm önerilerinin tespitinde birlikte çalışma imkânı buluğdum Malatya İş Dünyası Platformunda yer alan meslek kuruluşlarına, Siyasi parti il temsilcileri ve Milletvekillerimize, Benden hiç zaman dostluğunu ve güler yüzünü eksik etmeyen Malatyalılara teşekkürü bir borç bilirim." dedi.

"BIRAKTIĞI YERDEN.."
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger ise şunları söyledi:

"23-24/10/2010 tarihlerinde Ankara’da yapılan birliğimiz; TÜRMOB’un olağan genel kurulunda Birlik disiplin kuruluna seçilen oda başkanımız; Sayın Mustafa Bahadır ALTAŞ’ ın, 3568 sayılı Kanunun 40.maddesi gereğince, oda başkanlığından ayrılması ile, Malatya SMMM odası yönetiminde görev değişik olmuştur. Başkanımız M.Bahadır ALTAŞ’ ın ayrılması ile kanuni süreç işletilerek ve yönetim kurulunun yaptığı görev dağılımı toplantısı neticesinde; Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımın teveccühü ile yönetim kurulunca alınan karar gereğince; oda başkanlığına getirilmiş bulunmaktayım.

Bu görev, gelişen şartlar ve yaşanan bir sürecin neticesinde oluşmuştur. Meslek Odaları da tıpkı canlı varlıklar gibi, büyüyen ve değişen, şartlar ve olaylar karşısında kendini geliştiren ve olgunlaştıran yapılardır. Bu değişim ve dönüşüm sürecini yönetmek biz yöneticilerinin görevidir. Bu süreçler 2003 yılından bu yana en güzel şekilde yönetilmiştir. Kamuoyu ve meslek mensuplarının taraf olduğu kurum ve kuruluşlar nezdinde oda yönetimleri meslek adına çok güzel başarılar elde etmişlerdir. Bu başarı; başta başkanımız ve başkanlığında; yönetim, denetim, disiplin ve üst birlik delegeleri kurullarında görev yapan arkadaşlarımız ve Malatya’lı meslek mensuplarının destekleri ile başarılmıştır.

Aralık 2002 de yapılan olağanüstü genel kurulda oda yönetim kurulu seçiminde mevcut ekibe, meslek adına destek veren, o günden bugüne büyüyerek ve gelişerek gelen, meslek adına bende varım diyen tüm mensuplarını kucaklayan bir anlayışı içinde olan ekibimiz bugün nasıl ki birlik beraberlik içinde ise yarında aynı şekilde olacak ve meslek adına çalışma yapanları minnetle ve şükranla anacaktır. Mesleğimiz faaliyet süreçlerini yöneten, organize eden odamız, gerçek anlamda Malatya kamuoyunda güzel bir terendi yakalamıştır. Meslek adına çıta yükseltilmiştir. Odamız kurumsallaşma yolunda çok güzel mesafeler alınmıştır. Bugüne kadar yapılanları örnek ve rehber kabul ederek, başta oda çalışanlarının gayretli çalışmaları ve oda kurlarının ve meslek mensuplarının desteği ile başkanımızın bıraktığı yerde devam etmeye çalışacağım.

Başkanımızın M.Bahadır Altaş’ın TÜRMOB Disiplin kuruluna seçilmesi, Malatya SMMM odası ve Malatyalı Meslektaşları sevindirmiştir. Kalben inanıyorum ki; bu göreve etkin, düzenli ve üretken kişiliği ve meslek adına yaptığı verimli çalışmaları ile gelmiştir. Bu durum elbette ki bizleri gururlandırmıştır. Başkanımızın bu yeni görevi Malatya adına kazançtır. Yeni görev sürecinde hem Türmob’a hem de meslek adına güzel ve verimli faaliyetler yapacağına inancımız tamdır. Şimdiden, kendisine şahsım ve siz meslek mensupları adına başarılar diliyorum.

Şunu da belirtmek istiyorum ki; başkanımız her koşulda ve süreçte bizimle beraber olacak. Mesleki faaliyetimizde ve meslek adına yapacağımız her çalışmada bizlere destek verecektir. Başkanımızın geçmiş deki çalışmaları bize rehber olacak ve geleceğimizi de buna göre yönlendireceğiz.

Önümüz açıktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, mesleğin önünde duran sorunlarımızı tespit ederek, bu sorunların giderilmesi yönünde en etkin çalışmalar yapılacağını bilmenizi isteriz.

Bundan sonraki süreçte hep beraber el birliği ile meslek adına gücümüz dahilinde her meslektaşıma aynı mesafede kalarak Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve oda kurulları ile birlikte bir ekip ruhu ile odayı yönetmeye çalışacağımızı bilmenizi ister, bizlere vereceğiniz olumlu destek ve katkılar için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım."

Devir teslim törenine katılan Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise, Altaş'a yeni görevinde başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na verdiği hizmetlerden dolayı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, Mustafa Bahadır Altaş'a plaket takdim etti. Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'da Altaş'a kayısı kristali verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız