SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tesis 2.638 Rakımda Kurulacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Yama Dağı ile Sivas'ın Divriği ve Kangal ilçeleri arasındaki bölgede kurulacak Kayak Tesisi Projesi'nin 2011 yılı yatırım programına alındığı Valilik tarafından açıklandı.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

" İlimize bir kayak tesisi kazandırılması yönünde Valiliğimizce yürütülen çalışmalar sonucunda “Yama Dağı Kayak Tesisi Projesi” Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı yatırım programına alınmıştır.

İlimiz Hekimhan ilçesi Taşoluk ve Çimenli Köyü Yama Dağı Mevkiinde ve Sivas ili Divriği ilçesi Mursal Köyü ile Kangal İlçesi Kundu Aktepe Köyü Cici Çayırı mevkileri arasında 2.638 rakımda kurulacak kayak tesisi için Sivas ve Malatya Valiliklerince gerekli yer tahsisi yapılmış olup, tesisin kısa sürede tamamlanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

İlimiz şehir merkezinden 120 Km mesafede bulunan kayak tesisinde; 338 metre kot farklı yaklaşık 1.700 m uzunluğunda 1. Etap kayak alanı ve 382 m kot farklı yaklaşık 1.500 m uzunluğunda 2. Etap kayak alanı olmak üzere toplam iki adet pist yer alacaktır. Kurulacağı mevkiinin kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, kayak pistlerinin uzunluğu ve kot farkları bakımından yüksek niteliklere sahip tesis, bu nitelikleri bakımından ulusal ve uluslar arası yarışların yapılabilmesine son derece uygundur. Söz konusu kayak merkezinde ziyaretçi ve sporcuların ihtiyaç duyacakları sosyal tesisler de, pistlerin ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılabilmesine uygunluğu göz önünde bulundurularak projelendirilmiştir. Kurulacak kayak merkezi; teleski, telesiyej, kamp eğitim merkezi, konaklama tesisleri ve diğer sosyal tesisleri içermektedir.

Başka bir ilimizde yapılması düşünülen projenin ilimize aktarılarak uygulanacak olması ve projenin 2011 yılı yatırım programına alınması nedeniyle tesis, en kısa sürede halkımızın ve sporcularımızın kullanımına sunulabilecektir.

Tesis, coğrafik konumu ve kayak tesisi olarak taşıdığı nitelikler itibariyle sadece ilimiz halkı ve sporcularına değil; başta Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır olmak üzere bölge illerine de hizmet edecektir.

İlimizde gençlerin ve halkımızın spor aktivitelerine katılımını artırmaya dönük arzumuz; kayak, dağcılık ve rafting gibi ilimizde daha önce yapılmamış ancak ülkemizde artan ilgi kaynağı olmaya başlayan spor branşlarında (Kulüp kurulması ve sporcu yetiştirilmesi gibi) sportif faaliyetlerin teşvik edilmesi yönündeki çaba ve girişimlerimiz sürmektedir. Bu kapsamda Yama Dağı Kayak tesisinin; bir yandan ilimizde icra edilebilen spor branşlarına yeni branşları ilave etmesi öte yandan da ilimizin bu güne kadar hep uzağında kaldığı kayak sporunu halkımız için mümkün kılması bakımından önem arz etmektedir. Bu tesisin hayata geçmesi ile, ilimizde var olan ancak harekete geçirilmemiş doğal, sportif ve turistik bir potansiyelin de halkımız ve sporseverlerin kullanımına sunumu gerçekleştirilmiş olacaktır.

Hayata geçmesiyle Hekimhan ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak olan bu tesisin, ilimizde halkımızın ve gençlerimizin kayak sporuna ilgilerini yeşerteceğini ve ilerleyen dönemde başta kayak olmak üzere diğer kış spor branşlarında başarılı sporcuların yetişmesine katkı sağlayacağını beklemekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız