SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tesis İhalesi Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da tesis ihalesi Bagen İnşaata verilirken, tebligat sonrası sözleşme imzalandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "İhale Komisyonumuzca yapılan ikinci oturum sırasında ilk oturumda geçerli kabul edilen 5 isteklinin teklif dosyaları incelenmiştir. Bu inceleme sırasında Kamu İhale Kanunu'nun 19/a maddesi gereğince idareye sunulması gereken tüm belgeler ihale komisyonumuz tarafından titizlikle incelenip kamu yararı da gözetilerek bir sonuca varılmıştır. İhale Komisyonumuz sunulan geçerli teklifleri Aşırı Düşük Teklif Sınırı olan 2 milyon 83 bin 704 TL üzerinden sorgulamıştır. Sorgulama üzerinden en avantajlı birinci teklifi sunan Bagen İnş. Tur. Sey. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ikinci teklifi sunan Hat İnşaat Ltd. Şti.-Mehmet Dursun Ortak Girişimi'nin savunmaları yerinde ve uygun bulunmuştur. Bunun sonucunda İhale Komisyonumuz tarafından en avantajlı birinci teklif olarak 1 milyon 923 bin TL. fiyatla Bagen İnş. Tur. Sey. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. en avantajlı ikinci teklif olarak da, 1 milyon 998 bin 045 TL ile Hat İnşaat Ltd. Şti.-Mehmet Dursun Ortak Girişimi olarak karar alınmış ve onaylanmıştır. Bunun sonucunda da ihale 1 milyon 923 bin TL. fiyatla Bagen İnş. Tur. Sey. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti'ne verilmiştir" dedi.

Er, "Spor Toto Teşkilatı ile Malatya Valiliğimiz arasında imzalanan protokolle tesise 1 milyon 423 bin 729 TL. ödenek sağlanmıştır. Sağlanan ödenekle öncelikle bir planlama yapılarak, mevcut ödenekle nasıl bir proje istiyoruz? Ne yapabiliriz konuları enine boyuna değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda kamp, eğitim ve konaklama tesisi yapılması kararlaştırılmıştır. Yapımı planlanan spor kompleksinin projesinin bu işle iştigal eden profesyoneller tarafından hazırlanması karlaştırılmıştır. Malatya ilimizin hemen hemen bütün ihaleleri burada yapılıyor. Kamuoyunda bir takım yanlış bilgilenmeler vardı. Bu nedenle bu yanlış anlayışın ortadan kalkması için bu açıklamayı da basın huzurunda yapmaya karar verdik. Bir gecikme oldu ve İl Özel İdaresi bu işi savsaklıyor diye bir şey ortaya çıktı. Ama aslında böyle bir şey yok. Proje maliyeti çok yüksek oldu ve biz bunu en uygun fiyata indirdik. İhalemizi 16 Kasım'da gerçekleştirdik. Paranın geri gideceği yönünde kaygılar vardı ama böyle bir kaygıya yer yok. İhalemizi yaptık. İhalelerimiz şeffaf bir şekilde yapıyoruz. İhaleyi açıklama süresinin gecikme nedeni ise 1 haftalık bir tebligat süresinin olması ve 10 günlükte bekleme ve itiraz süresi bulunuyor. Bu gecikmede bundan kaynaklandı" diye konuştu.

İhalenin titiz şekilde gerçekleştiğini kaydeden Er, "Bu, ben yaparımla olmuyor. Bunun bize afaki şekilde ispatlanması gerekiyor. Malzemelerin kaç liradan alındığının faturaları bize getiriliyor ve komisyona sunuluyor. Firmanın bunu yapabileceğine kanaat getirirsek, ihale veriliyor. 11 firma katılmış ve bu firmaların 5'i geçersiz evrak vermiş. Dolayısıyla 1 milyon 923 bin TL. ile en uygun teklifi veren Bagen İnşaata ihalemizi verdik. İşin bitiş süresi 300 takvim günü yaklaşık 10 aydır. Kamuoyunda sanki İl Özel İdaresi'nin bir payı yokmuş gibi düşünce var. Bunun tam tersine yaklaşık maliyet 2 milyon 83 bin 704 TL'dir ancak 1 milyon 923 bin TL'ye ihale edildi. Şuan ki ihale rakamı gelecek paraya yetmiyor. Geriye kalan para İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır. Bu projenin yaklaşık 1 milyon TL'si İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır. Bu çok güzel bir proje ve 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. Spor Toto'dan gelecek para yetersizdir ve geriye kalan rakam İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır" şeklinde konuştu.

Bagen İnşaat Turizm Seyahat Gıda Sanayi ve Ticaret Litid Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahtalı ise, projenin Malatya'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, "Bu proje adına üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde gerçekleştireceğimize söz veriyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız