SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Tesis Kurup Üretmeye Başladılar

0
Güncellendi - 2019-01-23 04:47:18
Malatya'da Tesis Kurup Üretmeye Başladılar
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki şirketleri aracılığıyla, savunma ve otomotiv sanayisine yurt dışından karbür freze, matkap ve rayba getirten 3 ithalatçı, bu ürünlerin imalatı için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) makine ve ekipman desteği alarak Malatya'da tesis kurdu.

İstanbul'da yaklaşık 15 yıl önce şirket kurarak, karbür freze, matkap ve rayba ithal eden Deniz İn ve iki ortağı, bu ürünlerin imalatını kendileri yapmaya karar verdi.

Malatya'da Elasan AŞ'yi kuran İn ve ortakları, yapmayı planladıkları 10 milyon liralık yatırımın ilk ayağını KOSGEB desteğiyle hayata geçirdi.

Girişimciler, 2017 yılının sonlarında KOSGEB'ten aldıkları makine ve ekipman desteğiyle 3 milyon lira tutarında yatırım yaparak Malatya'daki Özsan Sanayi Sitesi'nde üretime başladı.

Firma, farklı çaplarda aylık ortalama 2 bin 500 karbür freze, karbür matkap ve karbür rayba üretiyor.

- "İhracata yöneleceğiz"

Deniz İn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ithal ettikleri ürünleri bugün kendi tesislerinde üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karbür freze, matkap ve raybanın sanayide makine ve ekipman parçaları üretimi için kullanıldığını belirten İn, "Savunma ve otomotiv sanayisi ile kalıpçılık sektöründe çeliği işlemek için kullanılan bu ürünleri ithal ederek iç piyasada müşterilerimize satıyorduk. Yıllarca ithalat yaptık, ülkemizden döviz çıkışı oluyordu, yurt dışına para aktarıyorduk. Ortaklarımızla karar aldık ve Malatya'da imalat yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Yaklaşık bir yıldır faaliyette olduklarını ve ürünleri iç piyasaya sunduklarını anlatan İn, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizi bayiler ağıyla Türkiye'nin her tarafına satabiliyoruz. İhracat yapma hedefiyle adım adım üretimi geliştirmeyi planlıyoruz. Daha önce bu ürünlerden 500 bin dolarlık ithalat yapıyorduk. Şu an o ithalatı yapmıyoruz, kendimiz üretiyoruz. Yurt dışı bağlantılarımız bizden ürün istiyor ancak kapasitemiz sadece yurt içindeki bayilerimizin taleplerini karşılıyor. Üretimi artırarak, adım adım ihracata yöneleceğiz."

İn, ülkede kullanılan karbür freze, matkap ve raybaların yüzde 80'inin ithal olduğuna işaret ederek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu ürünleri üreten tek işletmeyiz. Bu malzemeler çelik, alüminyum ve titanyumu işlemek için olmazsa olmazlardan." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    Güzel insanlar güzel işler yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Memleketin böyle akıllı ,fırsatları değerlendiren ve Değer katan insanlara ihtiyacı var.Başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Işte bu. Allah işlerinizi ve kazancınızı bereketli kılsın inşallah. Bir liralık yatırımınız milyon liralık kazanca dönüşsün. Helal olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Allah başarılarınızı daim etsin, kazancınız bol olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    Çok güzel bir çalışma. Allah hayırlı uğurlu etsin. Devamını ve tamamını nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ender (5 yıl önce)
    Malatya'da üretimin arttığını görmek güzel. Hayırlı olsun, daim olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Allah utandıtmasın güç kuvvet versin kardeşlerimize,üretim yapanların sayısı artsın inşaallah
    0
    0
    Yanıtla