SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tesisimizde ve Ürünümüzde Hiçbir Sorun Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da kuş gribi vakası bulunan bir tesisteki tavukların nakledildiği Malatya'daki Öznesil Tavukçuluk İşletmesi Müdürü Zeki Çeşme, kendi firmaları ilgili iddiaları yalanlayarak, tesislerinde sağlık açısında bir sıkıntı bulunmadığını açıkladı.

Malatya Öznesil Tavukçuluk İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan ve İşletme Müdürü Zeki Çeşme, Malatya Aktif İşadamları Derneği binasında düzenlediği basın toplantısında, firmalarıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

İşletme Müdürü Zeki Çeşme, "Kuş gribinin bizim tesisimize bulaşması ya da bizim tesisimizde görülmesi söz konusu değil. Vaka Elazığ ilinde faaliyet gösteren Elazığ Çimen Çiftliği'nde görülmüştür. Bu çiftlikten 5 Şubat günü tesisimize getirilen hayvanların sağlık raporu olmadığını gördüğümüz andan itibaren konuyu, Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdik. Bizim ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin incelmesi sonrasında şüphe üzerine, getirilen bu tavuklar tesisimize sokulmadan rendering ünitesinde itlaf edildi. İmha raporları Tarım İl Müdürlüğü tarafından tutuldu" dedi.

Tesisleri ilgili herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen konuya olan hassasiyetlerinden dolayı tesislerindeki tüm stokları imha ettiklerini belirten Çeşme, "Tesisimizde her türlü önlem Tarım İl Müdürlüğü ve Ankara Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından firmamıza konuya olan duyarlılığımızdan ve hassasiyetimizden dolayı teşekkür edilmiştir" diye konuştu.

Malatya'da geçtiğimiz hafta sonu yapılan mangal partisinde dağıtılan tavukların sağlıklı olduğunu ve bu konuda raporların bulunduğunu belirten Çeşme, "Günlük kesimler Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin raporlarıyla gerçekleştirilmektedir. 3-4 Şubat tarihlerinde dağıtılan tavukların sağlık raporlarında herhangi bir sorun olmadığı da açıkça görülmektedir. Kaldı ki bu etleri binlerce kişi yemiş ve hiçbir sağlık problemi yaşanmamıştır. Hastalıklı etlerin insanlara yedirildiği şeklindeki basının beyanları gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık raporu olmadan Malatya'ya, Elazığ ilindeki firma tarafından getirilen tavuklar, bu etkinliğin bir gün sonrası gelmiş ve geldiği gibi tesise girmeden itlaf edilmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız