SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tesislerden Sonra İdari Binada!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’da futbolcu Celil’e verilen çekler yüzünden başlatılan ve “haksız yere” olduğu bildirilen icra işlemleri, Orduzu Pınarbaşı’ndaki kulüp tesislerinden sonra, ikinci gün de Sivas Caddesi’ndeki kulüp idari merkezinde gerçekleştirildi. Bu arada, Orduzu’daki tesislerden Pazartesi günü Samsun’dan gelen avukat tarafından haczedilerek depoya taşınan malzemelerin, tesisleri ve malzemeleri envanterinde bulunduran İl Özel İdaresi avukatının yaptığı itiraz sonucu dava sonuçlanıncaya kadar Malatyaspor yöneticilerinden birine yediemin olarak teslim edilmesi kararı çıktı.

İLK GÜN TESİSLERDE..
Malatyaspor’un Haşim Karadağ başkanlığındaki eski yönetiminin, geçtiğimiz yıl başında transfer ettiği, 7’si ilk 11’de olmak üzere toplam 11 maç forma giydikten sonra kadro dışı bırakılan futbolcu Celil’e, toplam 655 milyar lirayı bulan ödeme yapılırken, bu futbolcu elinde bulundurduğu ve faiziyle birlikte 300 milyar liraya ulaştığı ifade edilen çekleri de Samsunspor eski yöneticilerinden Yusuf Ziya Bayraktar’a ciro etmişti.

Malatyaspor’a hiçbir katkı sağlamadan, 1 trilyona yakın maliyet yüklemeye çalışan Celil’in çekini elinde bulunduran Samsunspor’lu eski yönetici, bu sezonun ilk yarısında da avukatı Suat Uzun’u Malatya’ya göndererek tesislerde haciz yaptırmak istenmiş, Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim bir miktar ödemeyle süre kazanmıştı.

Samsunlu alacaklı, İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetime de parasının ödenmesi için başvuruda bulunmuş, durumu değerlendiren bu yönetim, öncelikle kadroda top koşturan futbolculara mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi düşüncesiyle, “haksız olduğu” savunulan çek bedelini ödememişti.

Samsun Barosu avukatı Suat Uzun, Pazartesi günü Malatya’ya gelerek, Orduzu Pınarbaşı’ndaki kulüp tesislerinden; oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon vs. gibi malları haczederek depoya taşıtmıştı.

İKİNCİ GÜN İDARİ BİNADA..
Samsunlu avukat, ikinci gün de Sivas Caddesi’ndeki kulüp idari binasındaki malları haczetti.

Görevliler ve hamallarla tesislere gelen avukat, icra kararı doğrultusunda malları depoya kaldırttı.

İADE KARARI..
İdari binadaki mallar kamyonetlere taşınırken, Malatyaspor Basın Sözcüsü Ali Cengiz yaptığı açıklamada, Orduzu Pınarbaşı’ndaki tesislerden bir gün önce haczedilerek depoya taşıtılan malların, İl Özel İdaresi’nin envanterinde olduğu gerekçesiyle itiraz edildiğini ve mahkemenin malların dava sonuçlanıncaya kadar bir Malatyaspor’lu yöneticiye “yediemin” olarak teslim edilmesi kararını verdiğini söyledi.

Ali Cengiz, yapılan haciz işleminin tamamen hak edilmeyen bir alacak iddiasından kaynaklandığını belirtirken, idari binadan haczedilen malların da Malatyaspor Kulübü’ne değil, Malatya Belediyesi’ne ait olduğunu, Çarşamba günü de belediye avukatlarının malların iadesi için mahkemeye itirazda bulunacaklarını bildirdi.

Öte yandan, İl Özel İdaresi’nin avukatı Abit Aydoğan’ın Panarbaşı’ndaki tesislerde yapılan hacizle el konulan bu malların iadesini talep ettiği mahkemenin,haczedilen malzemelerin kaldırdıldığı depoda muhafazasıyla geri dönülemeyecek zararlar oluşacağından, dava sonuçlanıncaya kadar bu malların bir Malatyaspor’lu yöneticiye yediemin olarak teslimi ve duruşmanın 28 Mayıs’a ertelenmesi kararını verdiği bildirildi.

SADECE BU DEĞİL!..
Bu arada, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer edilen Celil’i kadro dışı bıraktıktan sonra kenti terk eden bu futbolcuyu “halı sahada futbol oynamaya mecbur ettiğini, bunun büyük başkanlığının göstergesi olduğunu” söyleyen eski başkan Haşim Karadağ’dan herhangi bir ses çıkmadığı öğrenildi.

Malatyaspor, Celil’in yanı sıra, Karadağ döneminde yapılan bazı borçlar, verilen çekler, piyasadaki fiyatların çok üstünde transfer bedelleriyle sözleşmeler yapıldıktan sonra kenti terk eden futbolculardan kaynaklanan başka alacak talepleriyle de karşı karşıya bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız