SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tesislerin İsimlerini Açıklasınlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:15
'Tesislerin İsimlerini Açıklasınlar'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Başbakan Porf. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı 44 tesisisin isminin açıklanmasını istedi. 

Parti binasında basın açıklaması yapan Kiraz, "Başbakanımızın açılışını yaptığı söylenen 44 tesisin isminin kimse tarafından bilinmemesi, Malatya kamuoyunda tepkilere neden oluyor. Başbakanın yine ilimize geldiği tarihte ülkemizde her geçen dakika tırmanan bir gerginlik söz konusuydu. Ölü sayısının arttığı sokak eylemlerinin bütün şehirlere taşındığı bir ortamda, hala adı konulmamış 44 tesisin açılışını yapmak için Başbakanın programlara katılması da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konudur. Ülkede kaos yaşanırken, bazı şehirlerde olağanüstü hal ilan edilirken, ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açılışlara katılması devlet yönetim beceriksizliğinden başka bir şey değildir. Başbakan, Malatya ziyaretinde akan kan ve göz yaşından hangi yatırımı Malatya'ya kazandırmıştır?" dedi.

"BAŞBAKAN VE MALATYALILARA BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR"

Kiraz, açılışı yapılan 44 tesisin isminin açıklanmamasını sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi: 

"Malatya plaka kodu olan 44'ü tutturma gayretiyle açılan tesis sayısının 44 olduğu ifade edilmiştir. Görünen o ki, 44 sayısının altı açılış günü, açılıştan önce ve üzerinden geçen günlere rağmen doldurulamamıştır. Bu 44 proje şayet sizin onur kaynağınız ve Malatya için önemli ise, neden hiçbir yerde ismini açıklamadınız? Neden bez afişlerle Malatya'yı donatırken, bu 44 tesisin açışını da göğsünüzü gere gere Malatya'nın meydanına asmadınız? '44 açılış yaptık' diyerek, bu isimleri açıklamamış olmak hem Başbakana hem de Malatyalılara büyük bir saygısızlıktır."

"HASTANE ÖNÜNDE MİTİNG YAPMAK KİMİN FİKRİYDİ?"

Yeni Devlet Hastanesi önünde miting yapılmasına bir anlam veremediklerini dile getiren Kiraz, "Malatya'da tüm yerler bitmiş gibi, Başbakanı konuşturacak başka yer kalmamış gibi Yeni Devlet Hastanesi önünde miting yapmakta kimin fikriydi? Merak ediyoruz. İçinde yüzlerce hastanın yattığı bir hastanenin önünde miting yapmak AK Parti'den başkasının fikri olamaz. Ameliyattan yeni çıkmış bir hasta ya da kaza geçirip, acil servise gitmiş bir hastanın yerine kendinizi koyarsanız, ne demek istediğimizi anlarsınız. AK Parti İl Başkanı 3-5 bin kişilik bir toplulukla Başbakanı karşılaşmış olmanın şaşkınlığını yaşamaktadır. Ve kusuru başka yerlere atmanın gayreti içerisindedir. 'Resmi açılışların sahibinin Malatya Valiliği olduğunu' söylemiştir. Madem öyle Malatyalılara ve bizlere defalarca mesajları Valilik mi yoksa siz mi attınız? Yine açılışa davetleri TV ve gazetelerde siz mi yoksa Valilik mi yaptı? Ayrıca neden açılıştan bir gün önce TV programlarına katılarak, Başbakanı coşkuyla karşılayacağınızı saatlerce anlattınız?" ifadelerini kullandı.

"44 TESİSİN İSMİNİ AÇIKLAYIN"

Açılışı yapılan 44 tesisin isminin açıklanmasını isteyen Kiraz, "Başbakanın Malatya programının en önemli sonucu şudur; AK Parti için artık yolun sonu görünüyor. Bugüne kadar Malatyalılar AK Parti'ye büyük bir destek verdi. Sizi sahiplendiler ama sizler Malatyalıları hep yarı yolda bıraktınız. Aldığınız desteğin karşılığını hiçbir noktada vermediniz. İşte geldiğiniz noktada Malatyalılar da size önemli bir sürpriz yaptı. Partinizden desteğini çekti. Göz boyamak için yaptığınız açılışlara da artık Malatyalılar inanmıyor. Çünkü Malatya'nın hiçbir yerinde hizmet adına bir adım atılmadığı gün gibi ortadadır. Buradan AK Parti İl Başkanına sesleniyorum; Başbakanın Malatya'da açılışını yaptığı 44 tesisin ismini derhal açıklayın. Açıklamazsanız, bu açılışların yalan olduğunu her gün Malatyalılara anlatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız