SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TESK SGK'da Temsil Edilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:16
TESK SGK'da Temsil Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

SGK Olağaüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimle tarım dışında kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarların temsilcisi TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken SGK Yönetim Kurulu üyeliğine oybirliği ile seçildi. 

2 Milyon esnaf ve sanatkarında artık SGK’da temsil edileceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Artık esnaf ve sanatkar sigortalılarının ve emeklilerinin talep ve beklentileri Sosyal Güvenlik Kurumu yönetiminde dile getirilecek ve kesimimizin hakları daha iyi korunacaktır. Bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kurulduğu günden itibaren insani ve sosyal nitelikte görevleri üstlenen SGK yönetim kurulu üyeliğine seçilmemin esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SGK Yönetim kuruluna seçilmesi sesebiyle yazılı bir açıklama yapan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın sigorta primlerinin yüksekliğine de değinerek şunları söyledi, “Emekli olduktan sonra çalışan esnaf ve sanatkarın emekli maaşlarından kesilen Sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması, emekli maaşlarının arasındaki farklılığın giderilmesi, kadın esnaf ve sanatkarların haklarının verilmesi konularında öncelikle çalışma yapacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız