SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşkilatlar Karar Verir"

A- A+ PAYLAŞ
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, kongre sürecinde, seçimlerin tek adaylı ve tek liste halinde yapılacağını belirtti. Tüfenkçi, kendisinin yeniden aday olması konusuna teşkilatların karar vereceğini söyledi. 
 
"GENEL PRENSİP VAR"
 
Tüfenkçi, "Bütün partiler için kongreler önemli. AK Parti'de kongreler hem heyecan kazanmak, hem bünyedeki kan değişimini gerçekleştirmek, hem de siyasete yeni ilgi duyan arkadaşlarımızın kadrolarımızda yer alabilmesi için gerçekten önemli bir fırsat. AK Parti'de bu dönem kongrelerimiz yarışmacı bir şekilde değil, daha çok adayların önceden belirlenip, genel merkez tarafından belirlenen belirli kriterlere göre mülakatlara tabi tutulup, daha sonrada tek adayla kongrelere girme noktasında partimizin genel prensip ilkesi var. Kongreden önce arkadaşlarımız kıyasıya yarışırlar, ama kongrede kucaklaşarak, birlik ve beraberlik halinde tek liste halinde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerde ikinci bir adayın olmaması noktasında genel merkezimiz gayret göstermektedir. Onun için daha kongreler gelmeden, kiminle kongreye gidileceği noktasında görüş birliğine ve temayüller oluşmaktadır. Bu vesileyle kongre tarihinden önce adaylığını açıklayan arkadaşlarımızın listelerini birlikte oluşturarak birlik ve beraberlik içerisinde AK Parti'nin bugüne kadar almış olduğu oyları daha fazlasına getirme noktasında gayret gösterecek kadroların oluşması için genel merkezimiz bu şekilde bir yöntem belirledi. Bunun ne kadar demokratik olacağını bazıları sorgulayabilir. Ancak tüm partilerde bu böyle. Bundan öte, birlik ve beraberliği koruma adına, küskünlüklerin kongre gününe kadar giderilmesi ve kucaklaşarak şenlik havasında kongreleri bitirme adına güzel diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"TEŞKİLAT KARAR VERİR"
 
Kendisinin aday olup olmaması konusunu değerlendiren Tüfenkçi, "Benim aday olup olup olmama konusunu teşkilatlarımız karar verecek. Ben adayım diye kararımı veremedim. Çünkü il başkanlığı gerçekten yorucu. Teşkilatlarımız ve kamuoyu bu noktada, önümüzdeki süreçte ne getirecek birlikte göreceğiz. Hırs anlamında benim bir hırsım yoktur. Ben AK Parti ilkelerine inanan, kuruluşundan beri AK Parti'nin misyonuna inanan birisiyim. AK Parti Türkiye için bir şans" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız