SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TESK'in 'Cumhuriyet TIR'ı Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü ve milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 87. yıldönümü nedeniyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan TESK Cumhuriyet TIR'ı, bir günlük "İşgalden Zafere, Zaferden Cumhuriyete" adlı sergi için Malatya'ya geldi.

TESK Cumhuriyet TIR'ı, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde park ederek, yaklaşık 90 adet eserden oluşan "İşgalden Zafare, Zaferden Cumhuriyete" adlı sergide yer alan Atatürk'ün fotoğraflarını Malatyalılar'ın ilgisine sundu. Cumhuriyet TIR'ını Vali Halil İbrahim Daşöz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve bazı oda başkanlarıyla birlikte gezerek fotoğrafları incelediler.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, beraberinde ESKKB Başkanı Ali Evren, Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Cumhuriyet TIR’ını gezdi.

Gezi’nin ardından Ziyaretçi defterini imzalayan Belediye Başkanı Akın’a Cumhuriyet TIR sorumlusu Mustafa Erbakan tarafından Atatürk rozeti takılırken, yine Atatürk’ün Nutuk cd’si ve fotoğraf albümü de hediye edildi.

TESK Cumhuriyet TIR'ı sorumlusu Mustafa Erbakan, 19 Mayıs 2006 günü Samsun'dan yola çıktıklarını ve şimdiye kadar 25 ilde sergiyi vatandaşların ilgisine sunduklarını söyledi.

Sergiyi gezen tüm vatandaşlara, Atatürk rozeti ve poster hediye ediliyor. TIR'ın içinde ise Atatürk'ün sevdiği türkü ve marşlar çalınıyor.

TIR Pazar akşamı Malatya'dan ayrılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız