SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teste Girmeden Belge Alınıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:28
'Teste Girmeden Belge Alınıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Psikoteknik belgesi almak isteyen sürücüler bundan sonra yeni kameralı sisteme tabi tutulacak. Psikoteknik belgesinin usulsüz yollardan alındığını iddia eden Psikyatrist Dr. Reşat Önal, kameralı sistemle bunun önüne geçileceğini söyledi.

Psikyatrist Dr. Reşat Önal, Psikoteknik belgesi ile ilgili usulsüzlük iddiasında bulundu. Önal, “Bu test ile alakalı neredeyse herkeste bir sahtekârlık var, en kibar ifadesiyle yani bu testi yapmadan bir grup insan bu belgeyi alıyor. Yani özetle bu belgeyi alması gereken insanlar sadece parasını vermek suretiyle teste girmeden belgeyi elde ediyorlar. Burada maalesef dürüst olanları cezalandıran bir durum var” diye konuştu.

Kameralı sistem ile bu tür usulsüzlüklerin önüne geçileceğine dikkat çeken Önal, “İnşallah yakında bu test ile alakalı yeni bir durum var. O başlayınca temennim bunun bitmesidir. Herhalde bu testin lüzumuna dâhil olanlarda bunu fark ettiler ki bundan sonra teste tabi olanların hepsi neredeyse kamera ile alınacak. İnşallah bizim de son derece merakla beklediğimiz, hevesle beklediğimiz bu uygulama başlayınca bu hususta sahtekârca bu belgeyi alanlarda ya tekrar alacaklar yâda bununla alakalı neyse bir yaptırım ceza onu görecekler, beklentim budur” ifadelerini kaydetti.

Psikyatrist Dr. Reşat Önal, bu hususta bugüne kadar herhangi bir takibat olmamasını da eleştirerek, “Benim hayret ettiğim bir durum, yani dürüst çalışanlar cezalandırılıyor. Birçok merkezler kapandı. Bu Psikoteknik merkezleri ile alakalı birçok insan işi bıraktı. Sadece parasını vermek suretiyle teste gitmeyip belge alanlar vardı. İnşallah bu bununla alakalı bazı tedbirler alınır. Bunun gidişatı ortada herkesin bildiği bir sahtekârlık devam edip gidiyor. Şuan da elinde o belgeyi bulunduran birçok insan bu teste girmeden aldı. Profesyonel ehliyet sahibi ortada gezen şehirlerarası ve şehir için de Psikoteknik belgesi ile gezen insanların büyük bir kısmının o belgeyi teste girmeden aldıklarından şüphem yok” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız