SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşvik Biterse Kaos Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:11
A- A+ PAYLAŞ

İŞ KUR tarafından, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik, iş gücü piyasası ve istihdam teşvikleriyle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan SMMMO Genel Sekreteri Naci Özer , istihdamın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen iş gücü piyasası ve istihdam teşvikleriyle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi aktardı. Özer, “Bu toplantı bilgileri tazelemek, varsa yaşadıkları sorunları muhatapları ile değerlendirmek için düzenlendi. Müşterilerimize alternatif olarak sunacağımız istihdam teşviki önerilerimize, bu alacağımız bilgiler ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

SMMMO Başkanı Bahattin Ülger ise, Malatya’da yatırımların gelişmesi ve istihdam açısından teşviklerin önemini anlatıp, “31 Aralık itibariyle sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasası biterse iddia ediyorum, Malatya dahil 49 ilde kaos da meydana gelir. İşveren ile yatırımcılar arasında haksız rekabet ortamı doğar. Bu da, işveren ile devleti karşı karşıya getirir. İş barışının ve huzurunun bozulmasına sebep oldur. Teşvik kalkarsa işsizlik artar.

Eğer teşvik de kalkarsa, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimizin İŞ KUR’un imkanlarından işverenlerin yararlanmalarını sağlamalı” ifadelerini kullandı.

İŞ KUR Malatya il Müdürü Vahap Toman da, İŞ KUR’un kursları hakkında bilgi verdi. Toman "31 Aralık itibariyle sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasası biterse, İŞ KUR’un faaliyetleri ve teşvikleri daha da ortaya çıkacaktır ve imkanlarımızdan daha fazla yararlanılacağını ümit ediyoruz. Teşvik yasasından yararlanan esnaflarımız, İŞ KUR’un imkanlarından fazla yararlanmıyordu” diyerek, sivil toplum örgütleriyle iç içe olup, İŞ KUR’un imkanlarından daha fazla yararlanmaları için bu gibi seminerler düzenlediklerini bildirdi.

Seminerde, İŞ KUR iş ve meslek danışmanı Selma Bektaş da, İŞ KUR’un kursları hakkında bilgi vererek, faaliyetleri hakkında izahatlarda bulundu. Bektaş, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin sorularını da cevaplandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız