SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşvik Değişime Uğradı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:33
A- A+ PAYLAŞ

Ekonomi Bakanlığı Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin, ‘Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırımlarda Devlet Yardımları’ konulu bir sunum yaptı.

TSO ve Kayısı Araştırma Derneği’nin ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırımlarda Devlet Yardımları konulu seminer, TSO Salonu’nda yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bir önceki teşvik uygulamasını sona ermesi sürecinde Malatya TSO’nun önemli görevler üstlenerek yeni teşvik sistemini uygulamasında girişimlerde bulunduğunu ve bu girişimlerinde başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

Erkoç, Malatyalı sanayici ve işadamlarını uygulamalar konusunda bilgilendirmek için bu gibi organizasyonları düzenlemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Ekonomi Bakanlığı Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin, seminerinde teşvikin önemine dikkat çekerek, “Tüm ülkelerce değişik amaçlarla uygulanan ve temelde ülkedeki ekonomik ve sosyal sorunların giderilmesini hedef alan devlet yardımları, kamunun piyasa mekanizmasına müdahale araçlarının en önemlilerinden biridir. Uygulama amacı, kullanılan enstrümanlar ve yöntem bakımından gelişmelere göre hızla adapte edilebilen dinamik bir müdahale aracı olması, devlet yardımlarını ekonomik ve sosyal sorunların çözümünde önemli bir konuma getirmiştir” dedi.

Türkiye’de en kapsamlı teşvik sistemini sen olarak uygulamaya konan sistemin olduğunu belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde, 1913 yılından beri sistemli bir şekilde uygulanan teşvik tedbirleri, ekonomik gelişmelere paralel olarak büyük değişikliklere uğramıştır. Bu dönem içinde ekonomik, sosyal ve siyasi yönde yaşanan değişimlerin kamu politikalarını büyük ölçüde etkilemesi sonucunda, teşvik uygulamaları hem içerik hem de şekil olarak büyük değişime uğramıştır.”

Şahin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında; en büyük 10 ekonomiden biri olmak 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar hizmet ihracatı ve 25 bin dolar kişi başına milli gelir hedefleniyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız