SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşvik Şartları..

A- A+ PAYLAŞ

Hayvancılık sığır yetiştiriciliği ile buzağısı olan yetiştiricilerin yararlanacağı yeni teşvikle ilgili şartlar açıklandı.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı gereğince (2010 /158) , 2010 yılı için Anaç Sığır başına 225 TL, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilere Anaç Sığır başına 275 TL teşvik verilecektir. Anaç sığır desteğinden yararlanmak için; yetiştiricinin üst birliğini oluşturmuş herhangi bir hayvancılık örgütüne üye olması gerekmektedir. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz örgütleri aracılığı ile başvurabilirler.

Suni tohumlama sonucu doğan buzağı başına ise 60TL teşvik verilecektir. Suni Tohumlamadan doğan buzağı desteğinde örgüt üyeliği şartı aranmadığından, yetiştiricilerimizin desteklemeden yararlanabilmesi için bizzat bağlı bulundukları il/ilçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir" şeklinde belirtildi.

Başvurularla ilgili şu bilgiler verildi:
"Anaç Sığır Desteklemesi için; örgütler yıl içinde üyelerinden başvuru dilekçelerini aldıktan sonra, üyeleri adına 1- 31 Aralık 2010 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmak zorundadır.
Örgütlü üretici olmayıp suni tohumlama sonucu doğan buzağısı olan yetiştiriciler ise 1 Ekim ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında bağlı bulundukları il/ilçe Müdürlüklerine başvuracaklardır."

Hayvancılık teşvikinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin ayrıntılı bilgiyi ilçe ve il tarım müdürlüklerinden alabilecekleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız