SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teşvik Süresi Uzayacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak ve Mücahit Fındıklı, yürürlük süresi sona eren Teşvik Yasası'nda 3 yıllık süre uzatımı için çalışmaların tamamlandığını bildirdiler.

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI..
Konuya ilişkin olarak ilk açıklama, milletvekili Ölmeztoprak'tan geldi. Milletvekilinin TBMM'deki sekreteryasından Malatya basınına aşağıdaki bülten gönderildi:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,yürürlük süresi 31 Aralık 2009 Perşembe günü sona eren 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda süre uzatımına gidilmesi için ilgili bakanlıkta çalışmaların tamamlandığını ve Maliye Bakanlığı’nın yasa tasarısını TBMM'ye sevk edeceğini ve sosyal güvenlik pirimi desteğinin ise üç yıl süreyle devam etmesi kararı alındığını belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak Malatya ilinin de bulunduğu 49 ilde uygulanan ve 2009 yılı sonu itibariyle sona eren 5084 sayılı teşvik sisteminin Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda görüşülüp,Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beye sunulduğunu bölgesel ve sektörel nitelikteki yeni teşvik sisteminin uygulanmaya konulduğunu, 2006, 2007, 2008'de kurulan yeni işletmeler için onların beş yıllık müktesep haklarının devam ettiğini 5084'deki uygulamanın uzatılmasının da üç yıllık yapıldığını ve bütün teşvik sistemi yeni tesisler için dahil olmak üzere 2012 sonu itibariyle biteceğini söyledi.

Teşviklerin,bölgesel kalkınmışlık farklarının azaltılmasının yanı sıra bölge sanayisinin ilk ivmeyi almasında önemli güç olduğunu belirten Ölmeztoprak, hükümetimizin uyguladığı yatırım ve teşvik paketleri İstihdamın önündeki sıkıntıların önemli ölçüde aşılmasını sağladığını 5084 sayılı Teşvik yasasıyla Malatya iline yapılan yatırımların yeni bölgesel ve sektörel teşvik sistemiyle 4. Bölgede yer aldığını yenilerini ilave tarım desteklerine, orman köylüsü için yaptıkları çalışmalara, esnaf ve tüccara yönelik desteklere ve sosyal yardımlarla devam edeceklerini söyledi."

FINDIKLI İSE..
AKP'nin bir diğer milletvekili Fındıklı'nın konuya ilişkin açıklamalarını içeren İHA haberi de şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 5084 sayılı Teşvik Uygulamasının 3 yıl daha uzatıldığını bildirerek, “Bölgedeki yatırımcılarımız ve bölgedeki istihdam için önemli bir gelişme oldu” dedi.

Fındıklı, yaptığı açıklamada, “5084 Sayılı yatırımları teşvik uygulaması sona ermişti. Girişimlerimiz ve hükümetimizin üretim ve istihdam konusundaki kararlılığı doğrultusunda 5084 sayılı teşvik uygulaması 3 yıl daha uzatıldı. Bu kapsamda yeni uygulamada sadece enerji desteği kaldırıldı. Sanayi ve yatırımcılarımız istihdam ve üretim için eskiden olduğu gibi diğer tüm teşvik uygulamalarından yararlanacaklardır. Aynı kapsamda 4. teşvik bölgesinde bulunan Malatya’mız hem eski hem de yeni imkanlardan istifade edecektir. Bu durum bölgemizdeki yatırım ve üretim potansiyelini yükseltecektir.

Sanayicilerimiz, genellikle uygulamanın 1 yıl daha uzatılmasını istiyordu. Ancak AK Parti hükümeti, sanayicilerimizi kriz ortamında yaşadığı sıkıntıları daha rahat atlatabilmesi için süreyi 3 yıl daha uzatmıştır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Malatya’mızda teşvik uygulamalarından yararlanma potansiyelini yükselterek, bundan sonrada teşvik uygulamalarından en iyi şekilde yararlanması için elimizden gelen tüm çabamızı sarf edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın, Malatya’ya yatırım yapan tüm sanayicilerimize her zaman yardımcı olmaya, onların sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız