SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşvik Yasası Biterse..!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmaması durumunda üretimin düşeceğini ve buna bağlı olarak istihdamında büyük bir düşüş yaşayacağını bildirdi.
Malatya TSO Meclisi, Ekim ayı toplantısını TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında odanın toplantı salonunda yaptı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, toplantıda yaptığı konuşmasında, KOSGEB Kanunu'nda yapılan değişiklikle artık imalat sektörünün dışında KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan esanslarında faizsiz kredilerinden faydalanabileceğini belirtti.

Erkoç, çıkan yasanın yetersiz olduğunu, KOSGEB'in finans yapısının da güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Şu an ve geçmişte borcu olan esnaflarında başvura da bulunabileceğini ve bu konuda bir sıkıntı olmadığını belirten Erkoç, KOSGEB'in vereceği son kredi uygulamasından Malatya'da 2 bin 500 ile 3 bin esnafın yararlandırılmasını beklediklerini kaydederek, uygulamadan faydalanmak isteyenlerin KOSGEB'e başvuruda bulunmasını istedi.

Malatya TSO, ABİGEM ve İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği ile Malatya'da tekstil sektörüne kalifiye elaman yetiştirmek için kurs başlattıklarını aktaran Erkoç, "Bu kursu sürekli kılmak için bir çalışmamız var. Her ay 30 kişiyi eğiterek, tekstil firmalarına kalifiye eleman yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odalarının bir görevinin de kentin ticaretinin, sanayinin ve sosyal alt yapısının gelişmesine bir katkı sağlamak olduğunu belirterek, Malatya TSO'nun ortak akılla sorunlara çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.

Malatya'nın cazibe merkezi olması için özellikle ulaşım sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini belirten Erkoç, Ulaşım Bakanlığı'nın 2023 yılına kadar ön gördüğü projeler içinde Malatya'nın otoban ve hızlı tren projelerinde olmamasının bir eksiklik olduğunu ifade ederek, Malatya'nın ulaşım sorunlarının çözümü için tüm kurumların ortak çalışma yapmasını istediklerini söyledi.

Erkoç, Kalkınma Ajansı'nın halen faaliyete geçmediğini ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği için isim belirlendiğini ancak halen atamanın yapılmadığını aktardı.
5084 Sayılı Teşvik Yasasının istihdama yönelik bir uygulama olduğunu ve bu teşvik kapsamında Malatya'da yaklaşık 11 bin kişinin istihdam edildiğini aktararak, "Bu 5084 sayılı yasa bu yılsonu itibariyle kaldırılırsa, üretim azalır ve istihdamda ciddi bir sorun yaşanır. 5084 sayılı yasa bu bölgede 1 veya 2 yıl daha uzatılmadığı takdirde üretim yapan firmaları yaşanan krizden dolayı ayakta tutmanız çok zor. Bu nedenle Teşvik Paketi uzatılmalıdır" dedi. Erkoç, 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar ile bölge milletvekillerine yazı yazdıklarını söyledi.
Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmayanlardan 23 arsanın geri alındığın ve bunlardan 17 tanesinin yeni yatırımcılara verildiğini 6 arsanın ise, beklemede olduğunu açıkladı.

Öte yandan, TSO binası için yapılacak olan projenin yarışma sonucunda belirlendiği açıklanarak, bina yapımı ile ilgili olarak Yönetim Kurulu'na yetki verildi. Yeni TSO binasının 5 katlı olacağı da toplantıda kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız