SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşvik Yasası Değişikliği Yürürlükte..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Malatya'daki işletmeciyi de doğrudan ilgilendiren yatırım ve istihdamı teşvik amaçlı çalıştırılması zorunlu işçi sayısı, asgari geçim indirimi ve beyanname süreleri ile ilgili değişiklik öngören yasanın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Altaş, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"TBMM genel kurulunda kabul edilen 04.04.2007 tarih ve 26483 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe giren 5615 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre ;

5084 SAYILI TEŞVİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK,
01.05.2007 Tarihinden itibaren uygulanmak üzere, 5084 Sayılı Yatırım ve istihdamı teşvik konulu kanundaki teşvikten yararlanmak için çalıştırılması zorunlu olan işçi sayısında değişiklik yapılmıştır. 5084 sayılı kanunda değişiklik yapan 5350 sayılı kanunla Gelir vergisi teşviki, Sosyal sigorta primleri teşviki ve enerji desteği teşviklerinden yararlanmak için fiilen asgari işçi çalıştırma sayısı 10 işçiden 30 işçiye çıkartılmıştı 5615 sayılı kanunun 24 maddesi ile yapılan değişiklikle 5084 sayılı kanunun 3 üncü (Gelir vergisi Teşviki) ve 4 üncü maddeleri (SSP işveren hissesi) başlıklı birinci fıkralarının (a) bentlerinde geçen “otuz” ibareleri “on” olarak, (b) bentleri ise “01.04.2005 tarihinden önce işe başlamış olan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinden asgarî on işçi çalıştıranların iş yerlerinde fiilen çalışan işçilerin,” şeklinde, değiştirilmiştir.

Yine 5084 sayılı kanunun Enerji desteği başlıklı 6 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları birleştirilerek, “31.12.2008 tarihine kadar uygulanmak üzere 2 nci maddenin (a) bendi kapsamındaki illerde, 1.04.2005 tarihinden itibaren faaliyete geçen ve asgarî on işçi çalıştıran işletmeler ile 01.04.2005 tarihinden önce faaliyete geçmiş ve asgarî on işçi çalıştıran işletmeler olarak değiştirilmiştir.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
01.01.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 193 sayılı Kanunun 32 maddesinde yapılan değişiklikle ücretli çalışanlar için asgari geçim indirimi uygulaması getirilmiştir. Buna göre Asgarî geçim indirimi; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücretin yıllık brüt tutarının; mükellefin kendisi için % 50’si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için % 10’u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için % 7,5 diğer çocuklar için % 5’idir.

BEYANNAME VERME SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK
04.04.2007 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, Gelir ve Katma Değer kanununa göre verilmesi gereken beyannamelerin verilme sürelerinde kanunun 10. maddesi ile değişiklik yapılmıştır.

Buna göre:
Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Süresi 1-25 Mart,

Sadece Basit Usule Tabi Olanların Beyanname Verme Süresi 1-25 Şubat,

Muhtasar Beyanname Verme Süresi Ertesi ayın 23. günü akşamına kadar,

Üç Aylık Muhtasar Beyanname Verme Süresi Ocak-Nisan-Temmuz ve Ekim ayının 23. günü akşamına kadar,

Geçici Vergi Beyanname Verme Süresi Üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 14. günü akşamına kadar,

Katma Değer Vergisi Beyanname Verme Süresi Dönemi izleyen ayın 24. günü akşamına kadar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız