SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Teşvik Yasası'ndaki Düzenleme Haksız Rekabet Getirdi..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Teşvik Yasası'nda yapılan değişikliğin, daha önce kapsamda bulunan 36 ilin cezalandırılması anlamına geldiğini savundu.

Altaş, yapılan değişiklikle, 36 ilin yanı sıra 13 ilin daha kapsama dahil edilmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"12.05.2005 Tarihinde TBMM görüşülerek kabul edilen 5350 sayılı kanun 5084 sayılı maddelerinde değişiklik yapmaktadır. Mecliste kabul edilen 5350 sayılı kanunla daha önce 36 ilde uygulanmakta olan 5084 sayılı yasanın kapsamı genişletilerek 13 yeni il daha ( Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Artvin, Kütahya, Trabzon, Rize, Nevşehir, Karaman) bu kapsama dâhil edilmiş ve yasadan yararlanan il sayısı 49 ulaşmıştır.

Yasa ile getirilen yeni düzenlemeler,
a) 01.04.2005 tarihinden sonra kapsama dahil 49 ilde yeni işe başlayan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri asgari 30 işçi çalıştırma koşulu ile Gelir vergisi ve Sigorta primleri işveren hissesi teşviki ve enerji desteğinden yararlanacaklardır.

b) 01.04.2005 tarihinde önce işe başlayan ve 5350 sayılı yasa ile kapsama alınan illerdeki (Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Artvin, Kütahya, Trabzon, Rize, Nevşehir, Karaman) gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri 31.12.2004 tarihi itibari ile çalıştırdıkları mevcut içi sayılarını asgari %20 artırmaları ve en az 30 işçi çalıştırma koşulu ile Gelir vergisi ve Sigorta primleri işveren hissesi teşviki ve enerji desteğinden yaralanacaklardır.

c) 01.04.2005 tarihi itibari ile 5084 sayılı yasadan yararlanan 36 ildeki yatırımcılar için eski uygulama devam edecektir. Bu illerde yeni işe başlayan mükellefler için asgari 30 işçi çalıştırma şartı getirilmiştir.

d) 01.04.2005 tarihinden itibaren kapsama dahil 49 ilde eski işyerlerinin mevcut işçi sayılarını %20 artırmaları ve asgari 30 işçi çalıştırmaları koşu ile artırdıkları işçi sayısının iki katı oranında mevcut eski işçilerinin de teşvikten yararlanması sağlanmıştır.

e) 5084 sayılı yasanın 6 maddesindeki Enerji desteğindeki bir takvim yılı için en az ¾'ünde çalıştırılmış olma şartı yeni uygulamada kaldırılmıştır. 5084 sayılı yasadan yararlanalar için yeni uygulamadan yararlanma şartı asgari 30 işçi çalıştırma koşu ile 5350 sayılı yasa ile getirilen şartların yerine getirilmesi ile sağlanmış olacaktır.

f) 5084 Sayılı yasa ile en az 10 kişi istihdam etme koşulu ile sağlanan bedelsiz arsa tahsisi uygulaması da 01.04.2005 tarihinden asgari 30 işçi istihdam edecek olan işyerleri için yapılabilecektir.

Yapılan bu yeni düzenleme tüm iş dünyasının beklentilerinin aksine bir şekilde oluşmuştur. Özellikle 5084 sayılı yasada öngörülen asgari 10 işçi çalıştırma şartının 30 işçiye çıkartılması, yeni işe başlayan küçük yatırımcıyı kapsam dışı bırakmıştır.

13 il kapsama alınırken, mevcut 36 il yeni yasa ile bir ölçüde cezalandırılmış, 5084 sayılı yasa uygulamaları ile iş dünyasının şikâyetçi olduğu haksız rekabet yeni bir boyut kazanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız