SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşvikler Konuşuldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:49
Teşvikler Konuşuldu
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) işbirliği ile düzenlenen "KOBİ'lere Sağlanan Teşvikler ve İnsan Kaynakları Yönetimi" toplantısı Anemon Otel'de yapıldı. 
 
"MODERN MAKİNELERE DÖNÜŞTÜ"
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Genel Sekreteri Gökhan Gölgeli, "Yıllar önce Yeşilyurt ilçesinde tezgahlarda başlayan tekstil işi bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde modern makinelere dönüştü. Tekstil sayesinde istihdam, dolayısıyla iş ve aş sağlandı." dedi. 
 
"SİGORTA İSTEMİYORLAR"
 
İnsan Kaynakları Uzmanı Yurdanur Özgenç ise konuşmasında, "Bu hem işveren, hem de çalışanın gayreti ile mümkündür. Hak sahibi olmak, sorumluluk sahibi olmak demektir. Mesela, sesli bir iş yerinde kulaklık gerekir. İşveren kulak alacak, çalışan ise bu kulaklığı takacak. Böylece iş barışı çalışma standardına uymakla sağlanır.
Yeşil kartlı olanlar çalışırken sigorta istemiyorlar. Ancak torba yasası ile bu sıkıntı da ortadan kalktı. Yeşil kartlı sigortalı olunca, yeşil kartı donduruluyor. Sigortası kesilince yeşil kart tekrar devreye giriyor. Böylece sigortasız çalışan işçiler azaldı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız