SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşviklerden İstifade Edin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:44
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Hibe gibi teşviklerden ve yatırım fırsatlarından azami ölçüde istifade ediniz” dedi.

Genç MÜSİAD’ın organize ettiği istişare ve bilgilendirme toplantısı, MÜSİAD Şube binasında gerçekleştirildi.

Küçük ve Orta Sanayiciyi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya İl Müdürü Murat Seki, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörü Mehmet Dere’nin konuk olarak katıldığı istişare ve bilgilendirme toplantısında açılış konuşması yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, işletmelere verilen desteklerin önemli fırsat olduğuna dikkat çekip, “Hayalleri olan, risk almak isteyen, girişimci, patron olmak isteyen, ekonomide ben de varım demek isteyen, istihdam ve kalkınmada benim de harcım olsun demek isteyen varsa işte sizlere sunulan fırsatlardan azami ölçüde istifade ediniz. Hibe gibi teşviklerden ve yatırım fırsatlarından azami ölçüde istifade ediniz” ifadelerini kullandı.

Balin, MÜSİAD olarak daha fazla aş ve istihdam oluşturulması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan da daha fazla iş yapmak isteyen, daha fazla istihdam meydana getirmek isteyen genç müteşebbis kardeşlerimize sağlanan hibe imkanlarının anlatılması için burada toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

TKDK Malatya Koordinatörü Mehmet Dere ise TKDK olarak 12. çağrı ilanına 10 Şubat’ta çıktıklarını ve 10 Mart’a kadar süresi olduğunu hatırlatıp, verdikleri destekler konusunda bilgi aktardı. 3 ana başlık ve 11 de ara başlıkta destekler verdiklerini söyleyen Dere, verilen destekler hakkında ayrıntılı bilginin gerek web sitlerinde ve gerekse kurumlarına gelip ayrıntılı bilgi alınabileceğini vurguladı.

KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki de, Malatya’da 15 bin civarında KOBİ ayarında işletme bulunduğunu belirtip, KOSGEB olarak genelde KOBİ’lere destekler verdiklerini söyledi.

KOSGEB olarak 13 dalda destek verdiklerini vurgulayan Seki, makine ve teçhizat desteğinden araştırma geliştirme desteğine, donatım desteğinden endüstriyel uygulamaya kadar birçok destekler verdiklerini aktardı.

Açıklamalardan sonra, Dere ve Seki, Genç MÜSİAD üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız