SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teşvikte Düzenleme Yapıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:08
'Teşvikte Düzenleme Yapıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Yeni Teşvik Sistemi üzerinde düzenlemeler yapıyoruz, yapacağız. Şuanda üzerinde çalıştığımız önemli konular var'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen ''Yeni Yatırım Teşvik Programı 2012 Yılı Değerlendirmesi'' basın toplantısında, Yeni Teşvik Sistemi'nin canlı bir sistem olduğunu söyledi.

Sistemin ana omurgasının belli olduğunu ancak sektörlerden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen taleplerin de dikkate alındığını belirten Çağlayan, gerekli olması halinde sistemde bazı düzenlemelerin yapıldığını, yapacaklarını ifade etti. Çağlayan, şu anda üzerinde çalıştıkları önemli konuların da olduğunu bildirdi.

Cari açığın çözümünde etkili bir silah 

Yeni Teşvik Sistemi'ni cari açığın çözümünde etkili bir silah olarak gördüklerini belirten Çağlayan, bu sistemdeki başarılar arttıkça istihdam konusunda elde edilen başarıların da artacağını, cari açığın da daha da azalacağını bildirdi.

Çağlayan, Yeni Teşvik Sisteminin cari açığı düşüreceğini belirterek, ''2012 yılında cari açığımızın 50 milyar dolar olduğunu göreceğiz'' dedi.

2012 yılında 150 bin kişiye istihdam sağlayacak 4 bin 365 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini belirten Çağlayan, bu kapsamda 57 milyar 771 milyon liralık sabit yatırım yapılmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Mevcut işletmelere istihdam desteği

Ekonomi Bakanı Çağlayan, 6. bölgenin yeni yatırımlar için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Biz yeni teşvik sistemiyle önemli destekler getiriyoruz ama bizim en azından 6. bölge için mevcut yatırımcılara iş gücü maliyetleri konusunda bir istihdam desteği vermemiz gerekiyor. 6. bölge, belki 5. bölge de buna katılabilir. Mevcut işletmelere bir istihdam desteği olacak bir işletme desteği şeklinde bir çalışma üzerinde olduğumuzu ifade etmek isterim.''  

Stratejik yatırım için 10 başvuru

Çağlayan, ''Stratejik yatırım için 10 başvuru yapıldı. Bunlar inceleniyor. Başvuruların 1 tanesi yabancı, 9 tanesi yerli firmalarca yapıldı'' dedi. 

Otomobil sektörü

Bakan Çağlayan, ''Otomobil sektöründe yerlilik oranı ithal oranının üzerine çıktı. Bu sevindirici bir gelişme ama yeterli değil'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız